" /> Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni, guvernată de LUNĂ | Oficial Media
Published On: lun, mai 15th, 2017

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni, guvernată de LUNĂ

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni guvernata de LUNA are si reputatia de zi a inceputurilor. Actiunile incepute Lunea au continuitate pe tot parcursul saptamanii. Energiile Lunii creeaza o legatura stransa intre trecut si viitor care incurajeaza depanarea amintirilor, instalarea unor stari puternice de emotii, a melancoliei si chiar si a fantasmelor si starilor de reverie. In aceasta zi parca si cerul prinde viata si trage a ploaie ca si cum ar plange. Suntem indemnati sa dam frau liber emotiilor inchise in noi si sa ne eliberam de greutati.

Culoarea predominanta acestei zile este culoarea verde.

Planetele și zilele săptămânii. De exemplu, faptul că săptămâna începe cu ziua guvernată de Lună indică nevoia de interiorizare, de raportare la propriile dorințe și visuri. Este important să nu începem săptămâna sub influența exclusivă a ceea ce vine din afară, asemenea unei corăbii purtată de vânt și de valuri. Dimpotrivă, dacă începem de luni să lucrăm pentru scopuri care ne sunt dragi, care ne trezesc interesul intelectual, dar ne atrag și emoțional, întreaga săptămână ne va aduce satisfacție. Așadar, înainte de a vă arunca în vâltoare activităților de zi, e nevoie de puțină introspecție, ca să fiți conștienți de ceea ce faceți și de motivul pentru care acționați astfel!

Luni – Luna

Ziua de luni este guvernata de Luna, iar expresia „Lunea nici iarba nu creste” ar putea avea un sambure de adevar. Desi saptamana de lucru incepe luni pentru cei mai multi dintre noi, aceasta zi este mai potrivita pentru interactiunea in familie, pentru tot ceea ce este legat de casa, locuinta, copii.

Luna este astrul sensibilitatii, al mamei si al caminului, de aceea luni tot ce ne dorim adesea este sa fim acasa, in pijamale.

Actiunile care au cel mai mult succes luni sunt cele care implica exprimarea sentimentelor, renovari prin casa, intalnirile cu familia, parintii si timpul petrecut cu copiii. Pericolele zilei de luni sunt schimbarile bruste ale starii emotionale si conflictele care pot genera din asta.

Luni, ziua Lunii, este deci guvernata de acest corp ceresc in acord cu structura calendarului gandita de babilonieni, iar copiii nascuti in aceasta zi se spune ca vor fi sensibili si placuti ca aspect, imbatranind mai tarziu decat semenii lor.

Planetele și zilele săptămânii. Lunae dies (limba latină) = Ziua Lunii

În mitologia romană, denumirea de ”Lunae dies” venea de la numele de Iuno, soţia zeului Iuppiter. În mitologia greacă, echivalează cu Hera. Lunea era bine să începi orice activitate casnică (ţesut, cusut sau brodat cămăşi) pentru că aduce noroc. În schimb, negoţul, împrumutul bunurilor materiale sau al banilor şi înmormântarea morţilor era interzisă. În partea de sud şi de est a ţării se ţine post în ziua de luni pentru sănătatea oamenilor şi a animalelor de pe lângă casă.

Luni (Piatra Lunii, Argint, Perla) – Verde (Smarald, Agat, Amazonit, Aventurin, Turmalina Verde, Heliotrop, Turcoaz, Crisopraz, Jad, Malachit, Olivina, Zircon Verde, Agat de Muschi)

Prima zi a saptamanii este una in care ne cam lipseste sporul si energia, dar suntem mai sensibili si mai romantici decat de obicei. E bine sa petrecem mult timp cu persoana iubita, sa meditam, sa ne analizam gandurile, sentimentele si planurile, intrucat toate activitatile spirituale sunt favorizate de astrul selenar. Lunea se pot inchega noi prietenii, iar barbatii curtenitori sunt priviti cu mai mare deschidere de catre femei.

Zodii favorizate: Rac

 

 Planetele și zilele săptămânii. Cei născuți Luni – Miracolul Cuvântului

Luni este o zi a începutului, a cuvântului și a puterii de a începe o acțiune nouă. Luni este o zi benefică pentru a-ți urma visurile și a le pune în practică. Ziua de Luni aduce cu ea libertate, libertatea cuvântului și a discursului. Nu ezita să îți exprimi exuberanța, individualitatea, entuziasmul în fața celorlalți, chiar dacă uneori ai tendința de a te închide în tine. Darul cu care te-ai născut este darul Cuvântului, și el trebuie împărtășit. El te va ajuta să deschizi numeroase porți în viață. Ai abilitatea de a te face remarcat prin cuvânt, fie el scris. Cuvântul tău influențează și schimbă opinii, sprijină, pedepsește, dar oferă și afecțiune și înțelegere. Ai o mare putere de persuasiune, ești un bun orator și știi cum să aplanezi conflictele.

Luni. Spre deosebire de cei nascuti duminica, ei sunt guvernati de Luna. Sufletisti, au intotdeauna grija sa ii ajute pe cei din jur, chiar si atunci cand nu le este cerut ajutorul. Modesti din fire, nu le place sa se laude cu reusitele lor, chiar daca, de cele mai multe ori, acestea nu sunt putine. Tin enorm la familie si prieteni, iar conceptul de “egoism” le este aproape necunoscut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos