
Aparatul prăbușit este, într-adevăr planorul dispărut. Echipele care au ajuns acolo l-au găsit cu aripile și coada rupte, iar cadavrul pilotului era în cabină.
Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis un comunicat:
„Astăzi, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 11.44, prin apel pe numărul unic de urgență 112, a fost primită informația că în Munții Postăvaru (Muchia Cheii, zona Groapa de Aur) au fost identificate obiecte asemănătoare unui aparat de zbor.
Echipaje mixte formate din pompieri, salvamontiști, jandarmi montani, vânători de munte și polițiști s-au deplasat spre locul indicat pentru a verifica informațiile puse la dispoziție. Zona de verificare este extrem de dificilă, având în vedere terenul accidentat și pantelor abrupte specifice zonelor montane.
A durat, aşadar, mai bine de trei luni ca autorităţile să dea de urma unui aparat de zbor prăbuşit – în România anului 2015. De vină a fost şi zona greu accesibilă, şi lipsa unor indicii clare despre traseul pe care l-a avut aparatul, în zborul său neurmărit. Mii de oameni, sute de mijloace de deplasare, camioane, ATV-uri, şenilate, avioane şi elicoptere au scotocit zadarnic nouă judeţe. Planorul a fost descoperit, întâmplător, de un turist, relateaza DIGI24.
Joi, 6 august, ora 12.30. Planorul lui Mircea Crăciun decolează de la Aerodromul Ghimbav tractat de un avion şi se îndreaptă spre Poiana Braşov. În 20 de minute, ajunge în zona masivului Postăvaru. Planorul se decablează şi-şi continuă zborul, purtat de curenţi.
Ar fi trebuit să aterizeze înainte de apusul soarelui, pentru că astfel de zboruri sunt interzise pe întuneric.
Stelian Cojocaru – comandant Aeroclubul Ghimbav spunea: Nu era nicio problemă, nici cu pilotul, nici cu aeronava.
Aeroclubul Braşov anunţă ROMATSA că planorul nu a mai revenit la bază, iar informaţia este transmisă, zece minute mai târziu, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt alertate toate unităţile de pe o rază de 200 de kilometri faţă de punctul de decolare.
Autorităţile descoperă că ultima dată când pilotul şi-a folosit telefonul mobil a fost joi la ora 13 şi şase minute. Zona de căutare este reevaluată.
Vineri dimineaţă, 7 august, peste o sută de oameni – angajaţi ISU, jandarmi şi salvamontişti reiau căutările. Din aer sunt asistaţi de elicoptere ale MApN şi MAI, dar şi aparate de zbor de la Aeroclubul Braşov. Patru judeţe sunt răscolite.

În acelaşi timp, în Bacău, de exemplu, peste 100 de oameni s-au împărţit în 10 echipe şi au scotocit muntele Nemira. Căutările pilotului au continuat în cea de-a cincea zi şi în zona Siriu, judeţul Buzău. 50 de pompieri, dar şi jandarmi au luat pădurea la pas.
Iar în timp ce în cele opt judeţe, peste 1200 de oameni, însoţiţi de 280 de vehicule cercetau munţii, în faţa calculatoarelor, alţii au analizat imaginile surprinse de drone.
La 10 zile de la dispartiţia planoristului, căutările au fost restrânse. Doar jandarmii montani, vânătorii de munte şi salvamontiştii au mai ieşit pe teren. Pilotul se antrena pentru un concurs. Nu avea un plan de zbor. Iar la bord nu avea niciun dispozitiv de localizare.
Mai multe informatii cititi pe Digi24.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Cauți un curs de Mașinist la Mașini pentru Terasamente (Buldoexcavatorist) în Târgoviște?
Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026”