Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Plante care cresc performanta sportiva

Plante care cresc performanta sportiva

Medicina naturista dispune de o serie de plante care se adreseaza persoanelor ce merg la sala de fitness sau  celor prinsi intr-o activitate sportiva. Echilibrare hormonala, cresterea nivelului de adaptabilitate a organismului, cresterea nivelului de energie.. sunt cateva din efectele beneficie pe care plantele le pot induce asupra organismului.

   Tribulus Terestris: conține un extract standardizat din planta Tribulus Terrestris, o plantă folosită de mii de ani în medicina tradiţională pentru tratarea impotenţei, infertilităţii masculine şi feminine, lipsei de energie şi a depresiei. Ajută la creșterea nivelului de testosteron (stimulând testiculele prin creșterea nivelului de LH, într-un mod similar cu diverse medicamente) dar mai ales conversia acestuia in DHT(dihidrotestosteron), forma activă în corp, de 1.5 ori mai anabolic. DHT-ul este pe de altă parte direct responsabil de reglarea apetitului sexual şi a potenţei.

.mtribulus-terrestris

 Plante care cresc performanta sportiva

  Maca: este recomandat persoanelor care sufera de oboseala cronica, persoanelor cu o dinamica sexuala scazuta, in disconfortul asociat cu ciclul menstrual si cu menopauza, in cazuri de usoare dezechilibre hormonale si chiar in cazuri de infertilitate, atat la barbati, cat si la femei. Sportivii de talie mondiala utilizeaza MACA ca o alternativa sigura si sanatoasa la steroizii anabolizanti.
MACA este un adaptogen, un complex de factori care ajuta la refacerea homeostaziei organismului. Tonic fizic si mental, ajuta la depasirea simptomelor de oboseala cronica. Restabileste echilibrul hormonal si implicit reduce disconfortul asociat cu ciclul menstrual si menopauza. Afrodisiac natural, imbunatateste dinamica sexuala si promoveaza functia sexuala, atat la barbati, cat si la femei. Intensifica fertilitatea prin stimularea spermatogenezei si a ovulatiei.

nmaca-main

   Ginsengul Siberian: este frecvent utilizat pentru a imbunatati rezistenta fizica si pentru a creste puterea musculara, studiile au aratat rezultate diferite. Totusi, de-a lungul anilor, multi sportivi rusi cu rezultate deosebite au pus performantele lor pe seama acestei plante.

boyginseng

  Plante care cresc performanta sportiva

Muira puama: funcționează prin îmbunătățirea circulației și creșterea fluxului de sânge in anumite zone ale corpului, inclusiv regiunea pelviana. Atat barbatii cat si femeile pot experimentao excitare sexuala in urma consumului de Muira Puama. Nivelul crescut de circulație poate afecta, de asemenea, tractul gastro-intestinal și poate ridica nivelul de energie. Datorită efectului său asupra organelor sexuale, poate ridica in mod semnificativ tensiunea arteriala. Nu exista alte efecte secundare măsurabile asociate cu Muira Puama. Planta a fost utilizata ca un stimulent sexual în țări din întreaga lume pentru mai mulți ani. Potrivit Herbwisdom.com, femeile pot experimenta senzatii sexuale sporite și orgasme prin utilizarea plantei; dacă este consumata pe perioade lungi de timp, acesta poate crește, de asemenea, producerea de hormoni sexuali si de reproducere la femei.

smuira

   Mucuna Pruriens: a fost timp indelungat folosita pentru a creste libido-ul sexual atat la barbati cat si la femei. Boabele de Mucuna pruriens sunt, de asemenea, folosite la persoanele ce fac sport pentru a le creste masa musculara. Acestea pot ajuta si la imbunatatirea puterii memoriei si la cresterea in greutate in cazul in care aceasta este pierduta datorita exercitiilor fizice excesive. Prolactina este un hormon eliberat de glanda hipofiza care este considerata a fi cauza lipsei de erectie la barbati. Boabele de Mucuna pruriens sunt stiute ca fiind capabile sa elibereze L-dopa care se combina cu dopamina pentru a restrictiona eliberarea de hormon prolactina de catre glanda hipofiza. Ingerarea boabelor de Mucuna pruriens ajuta la cresterea fertilitatii si imbunatateste erectia. Unele persoane folosesc boabele Mucuna pruriens pentru a trata gazele intestinale, diareea, tusea, tulburarile reumatice, durerea musculara, diabetul, durerea menstruala si tuberculoza.
Principalul compus al boabelor de Mucuna pruriens este L-dopa sau Levadopa care actioneaza ca o dopamina naturala. Boabele de fasole Velvet (Mucuna pruriens) au un continut bogat in proteine (20-29 %), lipide (6-7%), fibre vegetale (8-10%), cenusa (3%), carbohidrati (50-60%) si minerale. Ele sunt extrem de bogate in alcaloizi, saponine si steroli. Boabele de Mucuna pruriens (ca si boabele din toate soiurile de Mucuna de altfel) contin o concentratie mare de L-dopa (7-10%) – un precursor direct al neurotransmitatorului dopamina. Perii din vasele boabelor contin mucunaina fitochimica, un compus care irita pielea la contact. Serotonina se gaseste, de asemenea, in capsula boabelor (ca si in frunze si in fruct).

mucunasup

Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv

plantevindecatoare@gmail.com

Citeste si:

Unturile vegetale – alimente pline de proteine, grasimi sanatoase si vitamine

Sporeste-ti nivelul de testosteron in mod natural

Distribuie acest articol Oficial Media
Share