30/11/2021

Platoul Padina-Peștera din Munții Bucegi a fost atestat ca stațiune turistică de interes național

Ieri 15 martie, 2018, Guvernul Romîniei a aprobat ca mai multe localități sau zone din țară să intre în circuitul turistic național. După demersurile și intervențiile senatorului Adrian Țuțuianu, continuate de către deputatul Corneliu Ștefan, Platoul Padina-Peștera din Munții Bucegi a fost atestat ca stațiune turistică de interes național.

Platoul Padina-Peștera din Munții Bucegi a fost atestat ca stațiune turistică de interes național

Platoul Padina-Peștera din Munții Bucegi a fost atestat ca stațiune turistică de interes național

Pe data de 8 februarie 2018, deputatul Corneliu Ștefan ne informa că a depus o interpelare către Ministrul Turismului în care menționa proiectul legat de Platoul Padina-Peștera: ”…Ministerul Turismului a lansat în consultare publică, la sfârşitul anului trecut, hotărârea privind atestarea zonei Moroeni-Padina-Peştera din Munţii Bucegi ca staţiune turistică de interes naţional. Demersul va fi finalizat cel mai probabil în acest an…”

Mai multe detalii aici!

Cu mai bine de doi ani în urmă senatorul Adrian Țuțuianu informa participanții la una din întalnirile de lucru ”să se pregătească pentru ceea ce urmează să se întample” în zona turistică a munților Bucegi.

Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: “Am  vă fac o prezentare generală a situaţiei din zona Moroeni-Padina-Peştera (…) pentru că ceea ce urmează să se întample acolo îi interesează în egală măsură pe toţi cei prezenţi: interesează administraţia publică judeţeană pentru că accesul are loc pe drum judeţean. 

Ne-am propus ca în 10 ani să creăm acolo o staţiune turistică de interes naţional. Este un proiect pe care mi l-am asumat şi pe care o să-l punem în aplicare la Consiliul Judeţean. 

Iată că atestarea și recunoașterea națională au venit, așa cum era și firesc. Urmează să vedem care sunt proiectele de dezvoltare a zonei și să urmărim realizarea lor.

Parcul Natural Bucegi are o suprafața de 32 497 ha desfășurată pe teritoriul administrativ a 3 județe : Dâmbovița , Prahova , Braşov. Jumătate din această suprafață este cuprinsă pe teritoriul județului Dâmbovița iar cealaltă jumătate este împărțită aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov. Din lipsa unei informări corecte, foarte puțini cititori știu faptul ca megaliții cunoscuți în lumea întreagă – Babele și Sfinxul- se află pe teritoriul județului Dâmbovița. TEMPLUL FERTILITATII DIN AXIS MUNDI – DESCOPERA MISTERELE BUCEGILOR.  Gurile de Rai, Peștera Ialomiței, Cascadele Doamnele și Obârșiei precum și mediatizatul Axis Mundi, sunt perlele munților Bucegi și, implicit, avuțiile naturale ale județului Dâmbovița.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share