PNL lupta pentru doua tururi de scrutin

IONUT STROE PNL

Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor și trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgență a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut. Din păcate, până acum, această inițiativă a fost blocată de PSD.

Declarațiile celorlate formațiuni politice de astăzi ne dau totuși speranțe în crearea unei majorități parlamentare care să adopte această soluție.

Cauza pentru care luptăm acum nu ține de interesul electoral al PNL, ci de un principiu fundamental al democrației, unde majoritatea ar trebui să fie cea care decide la vot.

Încă o dată constatăm, cu regret, care sunt mijloacele prin care PSD a determinat această situație dificilă. Șantajul și amenințarea de boicot au stopat o cauză dreaptă, dar care îi afecta pe social-democrați din punct de vedere electoral.

Deocamdată, agenda parlamentară s-a dovedit în același grad decuplată de cea a cetățenilor ca și la finalul anului trecut.

Un vot favorabil proiectului privind revenirea la două tururi de scrutin ar diminua această fractură dintre Parlament și societate, aceasta fiind și soluția prin care aleșii locali se vor afla mai aproape de cetățeni, conform cumunicatului de presa semnat de Ionuț Stroe, Purtătorul de cuvânt al PNL.

PNL lupta pentru doua tururi de scrutin, in Parlament.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share