13/06/2021

PNRR și proiectele UAT-urilor hunedorene în dezbatere la DEVA

Finanțarea proiectelor de dezvoltare locală și prevederile Programului Național de Redresare și Reziliență au fost principalele teme ale discuțiilor pe care primarii din județul Hunedoara le-au avut astăzi cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Attila Cseke.
La întâlnirea organizată de Instituția Prefectului la Inspectoratul Școlar Județean au participat, împreună cu ministrul M.L.P.D.A, prefectul Călin Petru Marian, subprefectul Lorincz Szell, președinții organizațiilor județene ale PNL- Vetuța Stănescu și UDMR – Iuliu Winkler,  iar din partea Consiliului Județean Hunedoara a fost prezent Laurențiu Nistor, președinte.
”În această dimineață, l-am primit la sediul Consiliului Județean Hunedoara pe domnul Attila Zoltán Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației. Am discutat aspecte legate de funcționarea administrației publice, despre intențiile actualului guvern privind descentralizarea, dar am abordat și câteva probleme punctuale pentru care am primit asigurări că vor fi rezolvate. Îi mulțumesc domnului ministru pentru atenția deosebită pe care o acordă județului Hunedoara. Ziua a continuat cu o întâlnire la care au participat majoritatea primarilor din județ unde au fost prezentate inițiativele legislative ale ministerului condus de Attila Zoltán Cseke. Cred că, atunci când ne raportăm la administrația publică și la nevoile comunităților, trebuie să depășim barierele politice și să conlucrăm în interesul cetățenilor”  a ținut să precizeze președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Ministrul Attila Cseke i-a informat pe reprezentanții comunităților din localitățile hunedorene despre activitatea guvernului și a ministerului, referitoare la continuarea finanțărilor proiectelor de dezvoltare locală, mai ales în infrastructura: drumuri, introducerea gazului metan și rețele de apă și canalizare.
Finanțarea de la bugetul de stat a construcțiilor de creșe în localitățile unde este nevoie de acestea și oportunitatea îmbunătățirii Codului Administrativ au fost alte două teme de interes pentru primari, care au fost dezbătute la întâlnirea cu ministrul MLPDA.
O parte din primarii hunedoreni i-au adresat ministrului mai multe întrebări și au primit clarificări, referitoare în special la proiectele existente prin PNDL, la cele care pot fi depuse în continuare pentru finanțare de la guvern sau la prevederile PNRR, care pot veni în sprijinul investițiilor în dezvoltarea fiecărei localități, urbane sau rurale.
Reprezentantul guvernului în județul Hunedoara, prefectul Călin Petru Marian, le-a transmis primarilor că, atunci când va fi nevoie, vor avea tot sprijinul Instituției Prefectului pentru ca investițiile în dezvoltarea localităților și îmbunătățirea condițiilor de viață ale hunedorenilor să se deruleze în condiții bune, în continuare.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share