Poliția trebuie să-și desfășoare activitatea fără încălcarea prevederilor legale

Pe ordinea de zi a şedinţei de azi s-a aflat şi un proiect  ce vizează  respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.
Este vorba despre PL-x nr. 334/2021 – Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea art.36 din Legea nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Proiectul a fost adoptat. s-au înregistrat 282 de voturi „pentru” şi unul „contra”. Legea nr. 218/2002 a suferit modificări şi completări majore odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi în ceea ce priveşte măsura conducerii la sediul poliţiei.
”Înainte de intrarea în vigoare a acestor reglementări Legea nr. 218/2002 stabilea ca verficarea persoanei conduse la sediul poliţiei şi luarea măsurilor legale să se facă în 24 de ore de la reţinere. Potrivit noilor reglementări aduse prin Legea nr. 192/2019, art. 36, nu se mai prevede o durată determinată a măsurii conducerii persoanei la sediul poliţiei. Prin măsura preconizată a fi adusă Legii nr. 218/2002, activităţile procedurale faţă de persoana condusă la sediul poliţiei trebuie să se realizeze de îndată, fără să se depăşească 8 ore, respectiv 12 ore de la momentul iniţierii deplasării. Se stabileşte totodată în sarcina poliţiei ca persoana condusă să părăsească sediul poliţiei, după finalizarea activităţilor sau după expirarea celor 12 ore.
Tocmai ţinând cont de interesul permanent al Poliţiei Române în asigurarea protecţiei respectiv a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi faptul că Poliţia Română trebuie să îşi desfăşoare activitatea fără încălcarea prevederilor legale, au fost operate aceste intervenţii” a ținut să transmistă deputatul hunedorean, Viorel Sălan
Distribuie acest articol Oficial Media
Share