Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 în slujba cetățenilor 

Depistat la volanul unui autoturism sub influența alcoolului

 La data de 2 martie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au oprit pentru control, pe raza localității Bălteni, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani.

După verificarea documentelor, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Accident rutier în localitatea Dumbrava 

În această dimineață, 2 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație.

În urma deplasării la fața locului, pe drumul național 72, în localitatea Dumbrava, polițiștii au constatat că s-a produs o coliziune între un autoturism și o motocicletă.

În urma coliziunii, conducătorul motocicletei, în vârstă de 17 ani, a fost rănit.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 în slujba cetățenilor 

La data de 1 martie a.c., peste 260 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de efective de la celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat activitățilecircumscrise  ordinii și siguranței publice.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii dâmbovițeni au intervenit în sprijinul cetățenilor pentru gestionarea a 26 de evenimente, dintre care 19 au fost sesizate prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență.

Pentru încălcarea normelor legale, polițiștii au aplicat 206 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.500 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe tronsoanele de drum din județ, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, combaterii vitezei excesive și consumului de substanțe psihoactive sau alcool, polițiștii au acționat cu 8 aparate de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare.

Pentru nerespectarea regulilor de circulație, au fost reținute 5 permise de conducere, 2 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă, și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Și pe parcursul acestei zile, polițiștii dâmbovițeni vor continua activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share