POLO România – Marea Britanie U17 la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște

POLO România – Marea Britanie U17. Municipiul Târgoviște a găzduit ieri, prin Complexul Turistic de Natație, primul meci internațional de polo dintre România și Marea Britanie. ”Echipa Marii Britanii se află într-un stagiu de pregătire la București și am vrut să jucăm acest meci demonstrativ la Târgoviște, în bazinul Complexului Turistic de Natație. Vrem să popularizăm poloul în cât mai multe orașe și este o onoare pentru noi să ne putem bucura de structura sportivă de la Târgoviște”, a declarat secretarul general al Federației Române de Polo, Bogdan Ștefănescu.

Naționala U17 a României este formată din: Șerban Abrudan, Francesco Iudean, Andrei Buda, Raul Bindea, Paul Bindea, Mario Bărbuț, Anatolie Elizarov (CSA Steaua București), David Nagy, Adrian Vlăsceanu, Teodor Filotti, Matei Luțescu (CSȘ Triumf București), Cezar Stoica, Nichita Ilisie, Rareș Matias, Sebastian Oltean, Dominic Sava, Cristian Barna (CSȘ Crișul Oradea), Peter Kari, Cosmin Niculae, Cosmin Georgescu (CS Dinamo București), Octavian Itul Toderesc, Vlad Gorea (CSȘ 1 București) și Ionuț Drăgoi (CS Rapid București). Antrenori Cristian Iordache și Cosmin Goina.

Meciul de aseară s-a încheiat cu scorul de 11-6 pentru România. Înainte și după competiție am stat de vorbă cu părintii englezi ai jucătorilor, cu antrenorul lotului Marii Britanii, Sean King, dar și cu Cosmin Goina, unul din antrenorii echipei naționale U17 a României.

Oficial Media: Cum a fost meciul cu Marea Britanie?

Cosmin Goina: A fost mai lejer. Nu am avut prea mari emoții că nu vom câștiga, băieții chiar au jucat puțin cam relaxat în marea parte a meciului, știau sigur că vor câștiga. A fost mai mult un meci demonstrativ, decât un meci pentru palmares sau pentru rezultat. Am încercat o variantă nouă din care am promovat cel puțin trei jucători de la lotul de 15 ani, însă ne-a lipsit căpitanul de echipă și am avut chiar și trei accidentați, care din păcate nu au putut ajunge. Totuși echipa s-a pliat bine pe cerințe și mă bucur că acest colectiv lărgit are un viitor.

 

POLO România – Marea Britanie U17

Oficial Media: În ce constă pregătirea până la concursul din Malta din septembrie și ce șanse avem?

Cosmin Goina: Va consta în principal într-o pregătire fizică puțin mai specială, vom intra în două turnee, unul la Podgorița în Muntenegru , apoi la Tbilisi în Georgia, urmând ca pe 8 septembrie să mergem la Malta. Noi vrem să ne clasificăm în primii 8, dar ne luptăm cu puterile lumii în materie de polo, adică suntem în grupă cu Italia, Spania, Germania. Vrem să ne luăm puțin cu ei de gât, nu vrem să-i lăsăm să creadă că sunt cei mai grozavi. Avem potențial și dacă s-ar investi în acești băieți, eu spun că avem un viitor bun pentru lotul național de seniori.

Oficial Media: Cum vi se pare Complexul Turistic de Natație din Târgoviște?

Cosmin Goina: A fost o surpriză foarte plăcută. Eu vin din Oradea și știu ce înseamnă complexele sportive. Vreau să-i felicit pe cei din Târgoviște pentru acest Complex de natație extraordinar și sper ca în viitor să vedem echipe de polo foarte puternice, care să concureze cu Oradea, București. Un centru de polo se poate face în primul rând prin voință și mai apoi prin multă muncă. Aveti condiții excelente, este un complex care merită exploatat. Iar târgoviștenii ar trebui să se gândească la toate aceste aspecte, pe zona de înot și polo.

Lotul Marii Britanii este Coordonat de Sean King, Andy McGinty și Colin Walsh și îi cuprinde pe jucătorii Nicholas Armitage-Bond, Tom Hutchins, Ben Ray, Harrison Barker-Smith, Matt Madden, Freddie Pearson, Joe Jenkins-Delph, Isaac Wass, Bill Moors, Ton Manley, Connor Carpenter, Michael Patterson, Ben Stephenson și Dominique Zahra.

Oficial Media: Cum ați simțit meciul de astăzi?

Sean King : Sunt dezamăgit de cum am jucat. Am făcut multe greșeli, de aceea cred că este un rezultat corect. Cred că putem juca mult mai bine decât în seara asta. A fost prima noastră competiție internațională în această formulă, ne-am antrenat șase luni în această echipă. Prin acest meci ne-am dat seama că România este mai puternică decât noi. Sperăm ca anul viitor să ne calificăm în Malta.

Oficial Media: Cum ați colaborat cu organizatorii?

Sean King: Aș vrea să mulțumesc organizatorilor care au fost fantastici, în special lui Cosmin Goina. Bazinul acesta e incredibil. Organizarea, comunicarea au fost toate excelente. Suntem foarte recunoscători Federației Române de Polo pentru faptul că ne-au primit atât de bine și sperăm să ne întoarcem pe viitor.

POLO România – Marea Britanie U17

Părintii jucătorilor englezi și-au declarat emoțiile, mai ales pentru faptul că acesta a fost primul meci internațional al băieților:  ”Copiii se pregătesc de la 12 ani și abia acum au avut prima lor competiție în afara țării. Noi venim din Manchester, Londra dar locația de aici ni se pare extraordinară”. Printre sport și geografie, am făcut și o lecție de istorie cu oaspeții nostri, pe care i-am îndrumat să meargă la Curtea Domnească, pentru că și ei, la fel ca toți cei care vin pentru prima dată în România vor să ajungă mai aproape de Contele sângeros Dracula. I-am lămurit că adevărata casă a lui Vlad Țepeș zis Dracul este la Târgoviște și nu în Castelul de la Bran. La final, după ce au ieșit din incinta Complexului Turistic de Natație din Târgoviște le-am setat GPS-ul peentru locația ”Curtea Domnească„ și le-am urat drum bun.

Felicitări organizatorilor, Federației Române de Polo, autorităților locale pentru implicare și dorința de promova sportul în rândul tinerilor. Iată că municipiul Târgoviște începe să redevină vizibil pe harta națională și internațională a sportului și a turismului. Trecut avem, prezent avem, sa-l dezvoltăm și pentru viitor.

Cristi Iordache & Oana Grigore

Distribuie acest articol Oficial Media
Share