Porțile Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat s-au deschis pentru o nouă promoție de Arbitri

Sâmbătă, în ziua Praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena, o nouă promoție de arbitri a Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat a depus Jurământul. Gazda evenimentului a fost Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni din Târgoviște.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, care a fost urmat de o slujbă de binecuvântare a noilor arbitri și a invitaților la eveniment, oficiată de părintele Flaviu Traian Movileanu, de la Biserica Stolnicu din Târgoviște.

Pe parcursul evenimentului au luat cuvântul: Arbitru drd. Rodica Vlaicu – Președintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat; Expert contabil dr. Cornel Nițu – Președintele C.E.C.C.A.R. – Filiala Prahova; Mihai Căldăraru – Directorul Direcției Generale de Protecție a Copilului și a Persoanelor cu Dizabilități; Arbitru conf. univ. dr. ElenaTurcu – formator în cadrul Institutului de Pregătire a Arbitrilor din România (dascălul noii promoții); Sidonia Gabriela Vodislav – reprezentantul Promoției Anului 2020; Daniela Arcadia Hinescu – reprezentantul Promoției Anului 2022.

Președintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, cu privire la Jurământ a susținut „că acesta conferă arbitrilor o serie de drepturi, dar, în același timp, pune pe umerii lor responsabilitatea judecării într-un termen de cel mult șase luni a oricărui dosar în care au fost desemnați de părțile litigante. Jurământul pune, de asemenea, pe umerii lor responsabilitatea luării unei decizii care poate să schimbe viața și destinul unor oameni”.

Aceasta a mai arătat că „Hotărârea pe care ei o vor pronunța este definitivă și obligatorie și constituie titlu executoriu. Din acest motiv, în calitate de președinte al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, le cer să cântărească cu toată responsabilitatea argumentele părților, să evalueze cu profesionalism probele administrate și să facă o dreaptă judecată.”

Formatorul Promoției Anului 2022, arbitru Elena Turcu a afirmat că „a fost o bucurie să formez această promoție de arbitri, care a deprins într-un timp scurt procedura arbitrală” și despre care are credința că va pronunța hotărâri legale, temeinice și bine motivate.

Invitații de onoare, domnul expert contabil dr. Cornel Nițu și domnul Mihai Căldăraru în intervențiile avute și-au arătat convingerea că arbitrajul va evolua în România, că va deveni o procedura uzuală și au urat succes noilor arbitri.

La finalul evenimentului Promoția Anului 2022 a depus cu multă emoție Jurământul de Arbitru sub coordonarea domnului General de brigadă (retragere) prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu, arbitru al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat din anul 2014.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share