Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pot ciocolata neagra, vinul si strugurii sa incetineasca procesul de imbatranire?

Resveratrolul – anitoxidantul regasit in vin, ciocolata si struguri – a fost indelung laudat pentru efectele sale, insa un nou studiu sugereaza ca acest compus ar putea fi lipsit de orice proprietate anti-imbatranire. 
 In studiul realizat pe un esantion de 800 de adulti italieni, cei care respectasera o dieta bogata in resveratrol aveau tot atatea sanse de a inceta din viata intr-o perioada urmatoare de 9 ani ca si cei care consumasera compusul in cantitati reduse.
Dupa ce s-a dovedit faptul ca resveratrolul poate reduce inflamarea in studiile facute pe animale si ca poate prelungi cu succes viata soarecilor de laborator, se sugerase faptul ca, consumul de suplimente bogate in resveratrol ar putea reduce nivelul colesterolului. Antioxidantul parea sa aiba  beneficii numeroase pentru inima, luptand impotriva cancerului, presupozitie dovedita falsa cu ocazia studiului.
“Circula ideea ca anumite mancaruri sunt bune datorita continutului de resveratrol,” a declarat Dr. Richard Semba, cercetator in cadrul studiului in cauza. “Noi am descoperit altceva.”
La studiu au participat 783 de adulti cu varste de peste 65 de ani din regiunea Chianti a Italiei, unde vinul rosu este o bautura comuna.In timpul celor 9 ani de studiu, 268 dintre acestia au decedat. 
Vinul rosu, ciocolata neagra si strugurii sunt intr-adevar sanatoase, aducand cu ele nenumarate beneficii, dar nu datorita resveratrolului. Aparent, acestea contin bioflavonoide, compusi antioxidanti capabili sa reduca inflamatia si cheagurile din sange.
Studiul a fost publicat in data de 12 mai, in jurnalul JAMA Internal Medicine.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share