Am primit pe adresa redacției o poveste de viață despre o suferință medicală, pe care doamna Carmen Alina, și-a dorit să o împărtășească cu femeile care trec prin operația de îndepărtare a uterului, Histerectomia. O mărturisire lungă și dureroasă, a unui om care poate nu a fost suficient de bine informat și nici nu a primit din partea sistemului medical prea mult ajutor în acest sens. A devenit aproape ”o modă” să-i lăsăm pe medici să ne ”taie” din organe, să avem încredere oarbă în știință, să ne lăsăm pe mâna lor, pentru că ei ”știu” mai bine, fără să ne luăm timpul necesar să ne ascultăm și vindecăm singuri ființa. Doamna Alina ne-a spus că starea ei de sănătate este una foarte fragilă și a insistat să publicăm povestea dânsei, cu scopul de a trage un semnal de alarmă tuturor femeilor aflate în această situație.
Histerectomia este intervenția chirurgicală prin care este îndepărtat uterul, uneori și alte organe și țesuturi adiacente, precum trompele uterine, cervixul și ovarele. Operația poate fi recomandată ca tratament pentru diverse afecțiuni, cum ar fi endometrioza, prolaps uterin, fibrom uterin, cancer endometrial sau cancer de col uterin.
Mesaj integral:
”Bunã ziua, stimate doamne!
La cerere, postez din nou ce înseamna histerectomia în corpul si viata unei femei, pentru cā, prima postare mi-a fost stearsa.
Vā rog în limita timpului disponibil daca se poate sā raspundeti si mā scuzati pentru postarea mea atat de lungā!
In primul rand vreau sa Multumesc celor care au înfiintat acest site cu scopul de a ajuta femeile cu probleme ginecologice, în special histerectomia care este o operatie destul de Majora si o Trauma foarte mare pentru organismul nostru atat fizic cât si psihic, care ne afecteaza foarte mult si ne da toata viata peste cap. În al doilea rand vreau sa Multumesc tuturor Doamnelor de pe acest site care îsi iau din timpul lor pretios pentru a ne ajuta între noi cu sfaturi si pareri de care avem nevoie, pentru ca doctorii nu ne informeaza cu tot ce ar trebui sa stim, în special cand vine vorba despre o histerectomie, nu spun in totalitate si cu cate consecinte si complicatii vine aceasta interventie majora la pachet, consecinte care raman pe viata, multe complicatii de care noi nu stim nimic, le aflam pe parcurs cand ne lovim de ele cum este si cazul meu.
Nu vreau sa sperii pe nimeni, vorbesc despre experienta mea cu histerectomia si nu vreau sa fiu înteleasa gresit, spun doar câte se întampla dupa o histerectomie crezand ca ” rezolvam” o problema si am ” scapat” dar de fapt apar altele mai grave.
Complicatiile histerectomiei nu vin la 2-3-4 luni de la interventie, vin în timp si sunt de lunga durata, pe viata!
Stiu ca timpul este pretios pentru fiecare dintre dvs dar as vrea sa împartasiti cu mine experienta dvs cu histerectomia, stiu ca nu sunt singura cu probleme dupa histerectomie si vreau sa ne ajutam si sa ne informam prin schimb de experiente.
As vrea sa vorbim despre Atrofia Vaginala(uscaciunea vaginala) si Vaginita Bacteriana (infectie vaginala) care apar dupa o histerectomie si multe dintre noi nu stim despre asa ceva..
Infectiile Urinare repetate care apar dupa histerectomie din cauza lipsei de estrogen/progesteron (hormonul feminin); in corp scade foarte mult sau nu mai este deloc si atunci apare uscaciunea vaginala si infectiile (de orice tip), in unele cazuri ovarele nu mai produc suficient estrogen in corpul nostru, chiar daca arata normal iar dupā histerectomie organismul intra la premenopauza (se pragateste sā intre la menopauzā indusa chirurgical ).
Eu am 7 luni de la histerectomie (la 37 de ani, am facut histerectomie) cu pastrare de anexe si brusc peste noapte m-am trezit cu infectie urinara (pana la histerectomie nu am avut) plus uscaciune vaginala severa si vreau sa va spun ca in cazul meu pe mine infectia urinara m-a trantit la pat (febra, frisoane, dureri, arsuri in pelvis cat si lombare pana sus, cu stari de vomā, ameteli si tot ce-i mai rau..
In cazul meu mi s-a dat antibiotic pentru infectia urinara si tratament hormonal (le-am luat si înainte de histerectomie) pt cā sunt la premenopauza iar simptomele menopauzei induse chirurgical la mine sunt foarte greu de suportat) plus ovule pt. hidratarea vaginului, pentru atrofia vaginala pe care va trebui sa le iau, folosesc (medicamente) foarte multi ani si nu o sa ajute prea mult in menopauzā (din moment ce un organ sau mai multe sunt scoase afara) nu facem decat sa “amelioram” pentru ca, cauza nu se poate trata.
Acum vreau sa vorbesc cu dvs putin despre histerectomie, în special pentru doamnele cu endometrioza, adenomioza, nevralgie pudendala (cum sunt eu) fibrom uterin, prolaps, boli si tumori benigne cu si fara caracteristic malign.
FOARTE IMPORTANT, doamnelor dragi! NU FACETI histerectomie decat daca este o URGENTA MAJORA, pentru ca, histerectomia nu vindeca endometrioza.
Endometrioza recidiveaza si dupa o histerectomie la fel ca si virusul Hpv, poate recidiva dupa histerectomie si daca se face histerectomie pentru adenomioza. Vā rog informati-va foarte bine înainte si cu cate complicatii si probleme vine dupa acesta interventie, ce înseamna lipsa uterului în corpul unei femei, riscuri si consecinte pe care doctorii nu le spun in totalitate sau chiar deloc, pentru ei este simplu: “operam, scoatem tot ” dar cât de greu este pentru o femeie atat fizic cat si psihic???
Se activeaza alte probleme, boli, complicatii cum ar fi: (despre astea nu spun doctorii nimic)
Incontinenta urinara sau rectala (necesita interventie)
Urinari dese si foarte dese cu dureri si usturimi
Retentia urinara
Fistula vezicala sau rectala (necesita interventie)
Chisturi pe ovare sau vaginale ( in multe cazuri necesita interventie)
Chisturi mamare sau noduli
Se poate face si Cancer Vaginal chiar daca ni se scoate tot
Infectii multiple repetate (infectie urinara si vaginala sau alte tipuri de infectii)
Aderente multiple
Tensiune crescuta
Palpitatii, Anxietate
Oboseala continuā sau accentuata
Dureri groaznice de oase
Dureri de spate
Dureri de articulatii
Constipatie
Dureri la defecatie
Balonare
Colon iritabil, Ultima parte a colonului se aseaza în locul uterului si poate provoca dureri si discomfort, senzatia de plin în permanenta(intestinul nu se goleste complet)
Insomnii
Transpiratii excessive
Bufeuri cu stare de lesin
Ameteli puternice
Confuzie (pierderi de memorie pe timp scurt)
Sistemul imunitar foarte scazut sau deloc (raceli peste raceli)
Kg in plus, trebuie sa avem grija pentru ca apare prolapsul (necesita interventie)
Pielea corpului se schimba, se usuca mai tare si îmbatraneste mai repede (la mine asa este)
Glanda tiroida (in multe cazuri necesita interventie)
Eventratie care necesita o alta interventie (nu avem voie sa caram,ridicam mai mult de 5-10 kg) in primele 6 luni dupa operatie chiar deloc daca se poate,problemele apar dupa în timp,nu imediat
Hernie ombilicala sau inghinala (necesita interventie)
Prolaps (necesita interventie)
Veti avea dureri mari la frig si schimbāri de vreme iar astea raman toata viata
Daca durerile sunt cronice nu vor disparea, în unele cazuri vor fi si daca nu mai aveti uterul
Contact sexual dureros atat fizic cat si psihic (vaginul trebuie hidratat mereu cu ovule iar la contact trebuie folosit lubrifiant)
FOARTE IMPORTANT! Fiecare organ are rolul lui în organism, uterul are legatura cu toate organele noastre inclusiv creierul.
ATENTIE: Dupa o histerectomie, la multe doamne s-a activat Nevralgia Pudendala, în timpul operatiei multi nervi pelvini sunt rezecati iar Nervul Pudendal este cel mai important nerv din pelvis care are legatura cu toti nervii din corp. În timpul histerectomiei Nervul Pudendal este atins bineinteles, iritat si se inflameaza iar in multe cazuri se declanseaza nevralgia pudendala producând o durere întepatoare, arzātoare in pelvis la început acuta dupa care devine cronica si constanta iar pentru asta nu exista vindecare..
Si binenteles ” frumoasa si nelipsita ” DEPRESIE cu”pierderea feminitatii “(nimic nu mai este la fel, scade libidoul sau nu mai este deloc)
Si lista de complicatii despre care nu spune nimic nimic nu se mai termina iar noi trebuie sa traim cu toate astea dupa o histerectomie, abia le mai putem duce.
Viata dupa histerectomie este doar o supravietuire pentru ca, histerectomia traumatizeaza pe viata, din toate punctele de vedere!
Stiu ca nu este pentru toate doamnele la fel si nu vreau sa sperii pe nimeni (încerc sa dau informatii doamnelor care urmeaza sa faca histerectomie, nu sa le sperii) dar sunt foarte putine cazuri ” fericite” dupa histerectomie, fiecare face ce crede ca-i mai bine pentru viata ei, eu vreau doar sa se informeze mai bine si sā se înteleaga ce înseamna o histerectomie în totalitate în organismul unei femei.
În cele mai multe cazuri histerectomia nu este o rezolvare, cum este cazul meu, eu nu am avut hemoragii sau sangerari între menstre, am avut adenomioza difuza, ( dureri groaznice insuportabile) am crezut ca nu voi mai lua tratament hormonal dacā fac histerectomie (nu mi-a spus nimeni nimic). GRESIT, total gresit, endometrioza este o boala hormonala, inflamatorie dependenta de hormoni sintetici.
Histerectomia nu mi-a vindecat nici pe departe problemele, ba din contra mi-a adus altele si mai grave, vorbesc pentru femeile cu endometrioza, adenomioza, fibroame, prolapsuri, tumori benigne si nevralgie pudendala!
Eu am si Neuropatie Perifericā pelvina, boala neurologica/ginecologica, endometrioza mi-a deteriorat nervii periferici pelvini (unul sau mai multi nervi pelvini nu mai functioneazā) iar dupa histerectomie unii nervi periferici pelvini sunt rezecati iar altii atinsi si iritati, iar recuperarea pentru mine a fost un IAD. Acum 20 de ani mi s-a activat Nevralgia Pudendala din cauza endometriozei, la început nervul pudendal doar transmite durerea la creier, dupa care s-a transformat in neuropatie perifericā pelvina pentru ca nu a fost diagnosticata si tratata la timp, 20 de ani a durat sa primesc un diagnostic pentru ca doctorii nu stiu nici acum de boala asta, fiind o boala neurologica ginecologica rara înca necunoscuta.
Histerectomia nu vindeca bolile sau tumorile benigne cu caracteristic malign. Histerectomia, NU ESTE O SOLUTIE pentru aceste boli hormonale, cronice!
Asa ca, doamnelor dragi si puternice luptatoare, NU VA GRABITI la histerectomie cand aveti o afectiune benigna, vā aduce multe alte probleme si complicatii despre care noi nu stim nimic în totalitate pentru ca nimeni nu spune nimic (ne lovim de ele dupa). Trebuie sa ne informam singure pe unde putem si cum putem..
Încercati tot ce se poate (fara bisturiu) si ” trageti “de dvs si de timp cât de mult se poate ca SĀ NU FACETI histerectomie la o vârsta prea devreme!
Histerectomia Traumatizeaza pe viata din toate punctele de vedere! Histerectomia este DISTRUGEREA unei femei pe viata!
Îmi cer scuze, stiu ca am scris un roman dar vreau sa fiu cat mai explicita pentru alte doamne care nu stiu despre histerectomie (nici eu nu am stiut) si sa ne ajutam între noi cu sfaturi si pareri, sa ne” usuram” chinul.
Histerectomia salveaza vieti ( când este cancer) dar le si distruge!
Vā Multumesc din Suflet tuturor doamnelor care vā luati din timpul dvs pentru a raspunde la postarea mea!
Va îmbratisez cu drag si vā doresc toate cele bune, si putere sa treceti peste toate!” (Carmen Alina)
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
Acest website foloseste cookie-uri proprii cat si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna. Cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii pe internet. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
Program Zilele Cetății Târgoviște, 6-8 septembrie 2024. Provincialii, Maria Buză, Cornelia și Lupu Rednic, Lora, Trooper, Carla”s Dreams
Meteorologii ANM anunță vreme de plajă și în luna septembrie. Prognoza meteo în săptămâna 26 august – 2 septembrie
LIFE STYLE
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală. ”A început să se moară în jurul meu din nimic”
DESTINATII
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
100 de tineri din 5 județe au învățat primii pași de adaptare în natură la poalele munților Bucegi
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Zilele Cetății Târgoviște, program 8 septembrie: Concert susținut de Lora, Trooper, Faydee, Carla”s Dreams
Oby INK Academy continuă înscrierile la cursurile de tatuaje ale grupei a IV-a
Jandarmii vor fi la datorie și în acest an la serbările naționale de la Țebea