20/10/2020

Prăbușirea prețului țițeiului la nivel mondial, motivul scăderii prețului carburanților

În unele benzinării prețul carburanților a scazut drastic, sub 5 lei pe litru. Acesta este cel mai mic preț atins pe piața carburanților  din ultimii ani.

În anumite benzinării din capitală benzina standard se vinde cu un preț de sub 5 lei pe litru. De asemenea  prețul motorinei se apleacă spre acest prag.  În medie,  scăderea este de 50 de bani, faţă de finele anului trecut.

Epidemia virusului COVID-19 este motivul pentru scăderea prețului oficial de vânzare a țițeiului, dar și conflictele dintre Rusia și Arabia Saudită, precum și anumite țări care au crescut producția.

Barilul se vinde în momentul actual si cu 37 de dolari pe marile burse. Daca cotația va continua să fie în descreștere, titeiul Brent merge spre cea mai mare scadere  ce a fost inregistrata intr-o singura zi. O situație asemanătoare se regăsește la data de 17 ianuarie 1991, cand a inceput primul razboi din Golf.

Firmele de transport, sunt avantajate de această scădere brusca, însă problema cu care se confruntă ele este de altă natură, mai exact a restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus. Pierderile majore se regăsesc în anularea curselor către Italia. Transportatorii se află în necesitatea de  a găsi alte rute pentru a efectua transportul.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share