Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ludovic Orban anunță data alegerilor locale

 

Ludovic Orban, premierul interimar al României, a comunicat în timpul  sedinței de Guvern, de marți seara că data cu cea mai mare probabilitate în care se vor desfașura alegerile locale, va fi 28 iunie.

Hotărârea a fost dată chiar de primul ministru, ulterior consultărilor cu liderii  partidelor politice, la Palatul Victoria. De asemenea, participanții la sedință au luat în calcul mai mulți factori, motiv pentru care s-a renunțat la data de 14 iunie.

„În urma unei analize pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată, data de 28 iunie. Față de discuțiile noastre anterioare care dădeau ca dată probabilă 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creșterea temperaturilor astfel încât, în funcție de prognozele de evoluție a epidemiei, să avem un impact minim asupra campanei. Am ținut cont și de examenul de capacitate, de bacalaureat (…) care s-ar finaliza până în data de 28”, a menționat Orban.

Deopotrivă, premierul a precizat ca PSD și ALDE nu a luat parte la aceste consultări.

Tot în acest context, președintele PNL, a criticat PSD pentru alegerea de a nu participa la consultările făcute  pe tema alegerilor locale.

„PSD a arătat că e un partid care nu înțelege democrația nici atunci când i se oferă ocazia să beneficieze de un comportament democratic al unui partid de guvernământ și nu a fost prezent.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share