Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pregătirea tenului uscat pentru sezonul rece

Este cunoscut faptul că temperaturile scăzute și aerul uscat de afară alternat cu un climat cald în casă, poate produce neplăceri la nivelul tenului. O cremă hidratantă bună vă poate ajuta, dar pielea dumneavoastră s-ar putea să fie deja deteriorată chiar înainte de venirea iernii.

Din fericire, există soluții prin diferiți pași pentru a vă menține pielea hidratată, sănătoasă și cu un aspect fabulos.

Pregătirea tenului uscat pentru sezonul rece

Cauzele pielii uscate în timpul iernii

Pierderea umidității este întotdeauna o problemă în timpul iernii, spun esteticienii și specialiștii în îngrijirea pielii. Vântul și aerul rece de afară și încălzirea forțată a aerului din clădiri pot usca cu adevărat pielea.

Iată câteva lucruri suplimentare care ar putea usca și deteriora pielea în timpul iernii:

 • Scăderea temperaturii și umidității afară, determinând aerul să devină rece și uscat, ceea ce duce la evaporarea apei de la nivelul pielii și implicit, uscarea acesteia.
 • Încălzirea casei cu șeminee, încălzitoare, sobe pe lemne și încălzire centrală face ca umiditatea din interior să scadă.
 • Băile sau dușurile prea lungi, fierbinți, elimină uleiurile naturale din piele, determinând-o să piardă mai repede umiditatea. Înotul într-o piscină cu clor poate avea același efect.
 • Detergenții și săpunurile aspre, ca dealfel multe geluri obișnuite, sunt concepute pentru a elimina uleiul, inclusiv secrețiile naturale ale pielii, ceea ce duce la uscăciune.

Simptomele pielii uscate

Pielea uscată și crăpată în timpul iernii este de obicei temporară, deși se poate transforma într-o afecțiune prelungită, spun specialiștiia în dermatologie. Semnele și simptomele variază în funcție de starea generală de sănătate a unei persoane, vârsta, timpul petrecut în aer liber și locația geografică.

Câteva dintre simptomele pielii uscate:

 • Pielea arată și se simte aspră
 • Pielea se simte strânsă, mai ales după înot, baie sau duș
 • Peeling, descuamare ușoară sau chiar severă
 • Mâncărime (prurit)
 • Piele cenușie
 • Roşeaţă
 • Fisuri micI, abia vizibile,i sau linii fine
 • Crăpături adânci care pot sângera

Daca vreți să cumpărați preparate pentru ten uscat, avem cateva sfaturi pentru dumneavoastră. Intrați pe Kuplio.ro și alegeți cupoane și coduri și cumpărați tot ce vă doriți, chiar cu mai puțini bani. Este foarte simplu și rapid. Atașăm pentru a vă ajuta atât un cod reducere Notino cât și un cod reducere Douglas.

Pregătirea tenului uscat pentru sezonul rece

Complicații care pot apărea din cauza pielii uscate

Pielea uscată sau crăpată este de obicei inofensivă, cu toate acestea, în unele cazuri, lipsa de îngrijire a acesteia poate duce la eczeme (dermatită atopică) sau infecții. Dacă sunteți predispus la eczeme, pielea deshidratată poate declanșa afecțiunea, provocând inflamații, crăpături și roșeață. Mai mult decât atât, bacteriile ar putea intra în crăpături în piele și pot duce la infecții.

Probabilitatea apariției acestor complicații este mai mare dacă mecanismele normale de protecție ale pielii sunt grav compromise. De exemplu, pe pielea foarte uscată se pot forma fisuri sau crăpături adânci, iar dacă aceste fisuri se deschid și sângerează, bacteriile ar putea pătrunde.

Există în comerțul online o serie de preparate cosmetice care ar putea salva situația neplăcută provocată pielii de temperatulrile de sezon. V-am prezentat mai sus că este de ajuns să apelați la kuplio.ro care vă oferă o serie de vouchere pentru o gamă cât mai largă și potrivită nevoilor pielii și tenului dumneavoastră.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">