Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pregătiri pentru summitul NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit marți (18 iunie 2024) la Washington D.C. cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, în cadrul vizitei sale în Statele Unite și Canada, în pregătirea summitului de la Washington din iulie.

Jens  Stoltenberg i-a mulțumit secretarului Blinken pentru angajamentul său puternic față de NATO. El a subliniat că timp de 75 de ani, NATO a fost garanția supremă de securitate pentru toți Aliații și că în NATO, SUA au 31 de prieteni și aliați care ajută la promovarea intereselor SUA și la multiplicarea puterii Americii.

Secretarul general a subliniat, de asemenea, că împărțirea sarcinilor se îmbunătățește în cadrul NATO, subliniind că cheltuielile pentru apărare au crescut cu 18% între Aliații europeni și Canada în 2024 și că 23 de Aliați vor investi cel puțin 2% din PIB în apărare în acest an. El a menționat, de asemenea, că Aliații împart povara sprijinului Ucrainei și că, la Summit, se așteaptă ca „Aliații europeni și Canada să ofere mai mult sprijin financiar și militar”.

Secretarul general Stoltenberg s-a  întâlnit și cu membrii Comitetului pentru Relații Externe din Senat, inclusiv liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, și membrii Grupului de observatori NATO din Senat.

Astăzi,  secretarul general va călători la Ottawa pentru a se întâlni cu premierul canadian Justin Trudeau. El se va întoarce joi la Washington D.C. pentru a se întâlni cu consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, și cu membrii Congresului SUA.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share