Prelungește durata de utilizare a imprimantei urmând aceste sfaturi

Dacă ești una dintre persoanele care utilizează frecvent, poate chiar zi de zi, imprimanta la birou, atunci ești obișnuit deja cu schimbarea cartușelor sau cu diverse alte defecțiuni care te pot conduce către nevoia de înlocuire a imprimantei…iar și iar. După ce te-ai asigurat că ai ales cea mai bună variantă de imprimantă pentru nevoile, ar fi bine să urmezi și câteva recomandări care te vor ajuta să prelungești durata de utilizare a acesteia. Iată care sunt aceste sfaturi care ți-ar putea fi utile.

toner

Ai grijă la uscarea cernelii!

Aceasta este una dintre neplăcerile cu care se confruntă mai ales cei care nu utilizează imprimanta în mod constant, însă ar fi bine să știi de acest aspect pentru a-ți putea păstra imprimanta în stare perfectă de funcționare cât mai mult timp. Nu este suficient să imprimi mai puțin, ci trebuie să imprimi în mod regulat, altfel riști uscarea cartușelor.

Fiecare echipament de acest fel este prevăzut cu cartuse imprimanta detașabile, care pot fi înlocuite în momentul în care cerneala se termină sau când cerneala se usucă. Dar pentru că sigur vei vrea să profiți de acestea până când cerneala se termină, asigură-te că imprimi ocazional chiar și atunci când nu este vorba de o perioadă solicitantă la birou, astfel încât să previi uscarea cernelii.

Cartușele potrivite fac treaba mai bună

Un alt sfat pe care ar trebui să îl iei în considerare se referă tot la cartușele utilizate, respectiv la tipul acestora și la modul de utilizare a lor. Alege întotdeauna cartușe compatibile modelului de imprimantă pe care îl folosești – de exemplu, un toner Brother TN-2421 compatibil cu mai multe tipuri de imprimante Brother, fiind nevoie să verifici instrucțiunile înainte de achiziție.

Poți folosi cartușe originale sau cartușe compatibile, cartușe pe care le poți reîncărca pentru o mai mare eficiență. Atunci când imprimi, preferă fonturile pentru care se utilizează mai puțină cerneală și imprimă mai mult în culoarea negru pentru a diminua costurile.

Schimbă capul de imprimare când este necesar

În cazul în care imprimarea începe să devină neclară, poate că este momentul să schimbi capul de imprimare care, cel mai probabil, s-a uscat. Această problemă este întâlnită mai ales în cazul modelelor de imprimantă cu jet de cerneală. Din acest punct de vedere, urmărește încă de la început achiziția unei imprimante cu cap de imprimare detașabil, care poate fi înlocuit cu ușurință și la prețuri mai mici.

Sursa de imagine:
grandbrothers / Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share