Premierea echipei României care a participat la jocurile Invictus de la Haga

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022, desfășurate luna trecută la Haga, în Olanda, au fost felicitaţi de către ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, în cadrul unei ceremonii, care a avut loc marţi, 3 mai, la sediul Ministerului Apărării Naţionale.
„M-am bucurat să îi reîntâlnesc și să le transmit aprecierea și respectul meu atât lor, dar și membrilor lotului care au oferit suport sportivilor noștri.
Fiecare dintre militarii care fac parte din mișcarea Invictus este, pentru noi toți, un exemplu de curaj, ambiție, dragoste de viață și de țară, iar Invictus Games Echipa Romaniei este o mare familie bazată pe extraordinara forță, pe sprijinul și pe dăruirea celor care fac parte din familiile sportivilor.
Mă înclin în fața lor și le mulțumesc pentru toate lecțiile de viață pe care le-am primit de la fiecare dintre ei.” a trasmis ministrul Apărării.
Lotul României a fost alcătuit din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat, care au evoluat la probele tir cu arcul, atletism, volei din poziţia şezând, rowing, powerlifting, ciclism şi înot.
În cadrul evenimentului sportiv de la Haga, caporalul Marcel Neagu a obținut medalia de aur la tir cu arcul compound – individual. Tot pe prima poziție s-au clasat plutonierul adjutant Iulian Căpățână, plutonierii majori Florin Cojocaru și Eduard Romila, la tir cu arcul olimpic – proba pe echipe.
De asemenea, României i-a revenit de 4 ori argintul, datorită rezultatelor obținute de plutonierul adjutant principal (rz.) Mihai Toma și plutonierul adjutant Iulian Căpățână la Land Rover Driving Challenge; caporalul Marcel Neagu, plutonierul adjutant (rz.) Florin Bolovan și plutonierul adjutant principal (rz.) Mihai Toma la tir cu arcul compound – proba pe echipe; caporalul Valentin Ciolan-Uță, la atletism – aruncarea bilei și plutonierul major Florin Cojocaru la tir cu arcul olimpic – individual.
Ţara noastră s-a aflat la cea de-a treia participare la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după jocurile organizate la Toronto, în 2017 și Sydney, în 2018.
https://youtu.be/HjMI45N9sbg
Distribuie acest articol Oficial Media
Share