Premierul Nicolae Ciuca: Economia României este în creștere

Economia României a crescut cu 5,1% în primul trimestru al anului, faţă de ultimul trimestru din 2021.

Premierul Nicolae Ciucă susține, într-un mesaj, că anunţul Institutului Naţional de Statistică privind creşterea economică arată că România a reuşit o performanţă.

Comparativ cu acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 6,4% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, indică datele provizorii publicate, vineri, de INS.

Oficial Media - Premierul Nicolae Ciuca: Economia României este în creștere
Oficial Media – Premierul Nicolae Ciuca: Economia României este în creștere

Economia României este în creștere, o spun datele Institutului Național de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creștere de 6,4%, față de perioada similară a anului trecut și de 5,1% față de ultimul trimestru.

Am reușit să menținem statistica creșterii economice în cea mai mică bandă de fluctuație posibilă. Valoarea anualizată este cu un punct procentual mai mare decât creșterea de 5,4% pe care a înregistrat-o Zona Euro, în care se află cele mai performante economii ale Uniunii Europene. Datele sunt BUNE, având în vedere contextul economic global. Primul trimestru al anului încă era afectat de pandemie, iar războiul din Ucraina a început în 24 februarie. Este singura perioadă de timp care include ambele crize care au lovit din plin economia mondială și au creat dezechilibre majore în toate țările lumii, trimițând în pragul recesiunii state dezvoltate. Economia Românei a reușit o performanță și este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investițiilor și a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv”, a precizat Nicolae Ciucă pe pagina de social media.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share