Prima autogară din Târgoviște de după 1989 – Stadiul lucrărilor de construcție

Primarul municipului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city manager Gabriel Boriga, a susținut astăzi o conferință de presă pe șantierul care vizează construcția primei autogări publice, de după 1989, un proiect finanțat pe fonduri europene și care va fi o hală de garare pentru toate cele 40 de autobuze pe care administrația locală târgovișteană le are în proprietate.

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 de lei, fără TVA, iar lucrările vor fi finalizate în acest an.

Daniel Cristian Stan, declarații pe larg:

”Este vorba de o componentă a programului de modernizare a transportului public în comun din Târgoviște. Tot aici se construiește una din cele 3 stații de capăt pe care le presupune investiția. O stație de capăt, cu toate facilitățile necesare, cu câteva locuri de parcare, cu o sală de așteptare, cu tot ceea ce este necesar, pentru a discuta de o autogară cu adevărat europeană. O altă stație de capăt se va construi pe Bulevardul Unirii, aoclo unde funcționează acum operatorul de transport, iar o altă stație pe Șoseaua Găești, undeva la marginea municipiului Târgoviște, astfel încât să avem facilități de preluare a fluxului de călători prin sistemul de transport public local din Târgoviște. Este doar o primă parte din ceea ce înseamnă modernizarea transportului public, pentru că vrem ca pe programele de finanțare europene care sunt acum în pregătire, să extindem acest transport public și în zonele periurbane și să construim niste facilități de transport, inclusiv stații de capăt în mai multe puncte de la periferia municipiului Târgoviște.


Ca și element de noutate, o reprezintă dotarea stațiilor de călători cu automate de emitere a biletelor și a cardurilor bancare, iar în autobuze vor fi instalate echipamente prin care se va permite călătorilor să se plătească și cu cardul bancar și cu telefonul, și vor fi și echipamente cu opțiune de validare, pe care le vor avea conducătorii auto. Să putem scăpa astfel de bilete și de statul la coadă. Vor fi implementate până la finalul acestui an.

Se va reabilita și pasajul de lângă Pavcom, iar lucrările au debutat deja și pe Bulevardul Regele Carol, va urma strada Locotenent Stancu Ion, Bulevardul Mircea cel Bătrân, în cadrul celui mai mare proiect accesat de către administrația publică locală. Până la finalul anului vom vorbi de schimbarea radicală a sistemului de transport local din municipiul Târgoviște. Deja avem în circulație și autobuzele.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share