Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

DGASPC Dâmbovița a primit un buget mai mare anul acesta. Vești bune pentru un sediu nou

Astăzi, la sediul DGASPC Dâmbovița, a avut loc prima conferința de presă susținută de directorul general, Ionela Sandu, la un an de la preluarea mandatului de conducere. La eveniment a fost invitat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a precizat că anul acesta buegtul DGASPC a fost mărit ”substanțial” și a insistat ”ca toate nevoile acestei direcții să fie acoperite”. O altă veste bună pentru cei care sunt înscriși în acest sistem, o reprezintă construiea, în viitor, a unui sediu nou, care să reunească și Direcția de Asistență socială -” În acest fel, toate serviciile vor fi la un loc, iar oamenii nu se vor mai deplasa dintr-o parte în alta a orașului pentru depunerea de documente”.

Corneliu Ștefan, declarații pe larg din conferința de presă:

”Dacă în 2021 DGASPC Dâmbovița a avut un buget de aproximativ 54.000.000 de lei, anul acesta am insistat ca toate nevoile acestei direcții să fie acoperite și am propus ca suma să fie majorată cu peste 17.500.000 de lei. În acest fel ajungem la 71.654.000 de lei. Dupa cum spuneam, am avut în vedere toate nevoile de asistență socială, atât pentru copii, cât și pentru adulți – persoane cu dizabilități, ajutoare sociale pentru copii, cheltuielile de personal, asigurarea cofinanțărilor pe diverse proiecte europene, precum și susținerea centrelor de servicii sociale și de recuperare.
Vreau să le dau încă o veste bună celor care apelează la serviciile Direcției de Asistență Socială. Voi propune realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou sediu în care să avem, în aceeași locație, protecția socială pentru copii și pentru adulți, dar unde să și aducem Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. În acest fel, toate serviciile vor fi la un loc, iar oamenii nu se vor mai deplasa dintr-o parte în alta a orașului pentru depunerea de documente.”

La rândul său, Ionela Sandu, a menționat că este o provocare să lucreze într-un domeniu complex și într-o instituție ”de care depind vieţile atâtor oameni vulnerabili, copii abandonaţi, adulţi cu dizabilităţi pe care nu are cine să îi îngrijească, bunici singuri pe lume”. Susținem și noi prin publicarea materialelor, demersul DGASPC de a expune periodic poveștile copiilor din sistemul de protecție socială, un mod prin care societatea poate înțelege și devine receptivă la viețile celor din jur.

Ionela Sandu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dâmbovița, declarații pe larg:

”Am ales să organizăm această conferinţă de presă la un an de când am preluat conducerea DGASPC Dâmboviţa pentru că am considerat că este important să vin în faţa dumneavoastră cu informaţii concrete, cu situaţii clare şi cu obiective bine definite. Funcţia de Director General a fost o provocare încă din prima clipă, întrucât ştiam că este un domeniu complex şi o instituţie extrem de sensibilă, de care depind vieţile atâtor oameni vulnerabili, copii abandonaţi, adulţi cu dizabilităţi pe care nu are cine să îi îngrijească, bunici singuri pe lume. Ştiam cum funcţionează o astfel de instituţie pentru că în trecut am lucrat la un DGASPC din Bucureşti.

În acest an, consider că împreună cu personalul instituţiei, am creat o echipă puternică, dornică să îmbunătăţească sistemul protecţiei sociale, o echipă cu suflet şi cu multă putere de muncă care luptă permanent pentru copiii şi adulţii care nu au avut parte de o viaţă normală, alături de familiile naturale.

Noi încercăm să le facem viaţa mai frumoasă, să le oferim grija şi afecţiunea de care au atâta nevoie! Încercăm să îi transformăm pe copiii din centrele rezidenţiale din adolescenţi în adulţi responsabili şi buni. Încercăm să le alinăm suferinţele adulţilor şi bunicilor cu atâtea probeleme de sănătate, pe care îi avem în grijă, prin suportul oferit, prin activităţi recreative şi prin vizitele oamenilor cu suflet care îi bucură enorm.

Aşa cum aţi observat, pe pagina de Facebook şi pe site-ul instituţiei, suntem deschişi şi absolut tot ce facem este public. Este foarte important ca cei din afara sistemului să îi cunoască pe beneficiari aşa cum sunt. Cu bune şi cu rele, ei au o frumuseţe aparte, pentru că ştiu să se bucure de fiecare moment, de fiecare gest de atenţie sau afecţiune. Şi noi învăţăm de la ei aceste lucruri şi le împărtăşim tuturor celor din jur. Ne-am săturat de etichete şi de desconsiderarea celor care nu au avut la fel de multe posibilităţi. Este important să fim alături de ei şi să le dăm şansa de a fi lângă noi, de a ne fi colegi de şcoală, de serviciu, prieteni sau chiar familie.

ALBUM FOTO INTEGRAL

Prin poveştile beneficiarilor pe care le facem publice ne dorim să sensibilizăm populaţia, să ajungem la sufletele tuturor celor din jur şi să schimbăm mentalitatea societăţii despre copiii din sistemul de protecţie sau despre adulţii cu dizabilităţi. Credem noi că uşor, uşor reuşim ceea ce ne-am propus şi am avut surpriza ca tot mai mulţi oameni cu suflet mare să vină către noi şi să îi susţină pe cei care au atâta nevoie de sprijin. Le mulţumim din nou, pe această cale, şi sperăm să rămână în continuare alături de copiii şi adulţii pe care îi avem în grijă. Sperăm ca şi dumneavoastră să rămâneţi alături de noi în continuare, pentru că fără mediatizare, fără ca dumneavoastră să publicaţi poveştile noastre nu am fi reuşit să ajungem la sufletele oamenilor.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share