Prima ședință pe anul 2023 la Consiliul Județean Hunedoara

Astăzi, consilierii  județului Hunedoara au fost convocați în prima ședință extraordinară  pe anul 2023. 
Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte, care au fost  aprobate în unanimitate de către colegii consilieri județeni.
A fost aprobată repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimate a fi încasat la bugetul de stat pe anul 2023, în valoare de 38.176.000 de lei, precum și estimările pentru anii 2024-2026 din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale și sumele din cota de 14% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.
Sumele au fost repartizate către localități în urma discuțiilor pe care,  președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, le-a purtat cu fiecare primar în parte. În ultimele zile ale anului trecut, la Consiliul județean Hunedoara au avut loc o serie de întâlniri în cadrul cărora,  primarii și-au expus problemele pe care le întâmpină, cheltuielile pe care le au de făcut la secțiunile funcționare și dezvoltare.
Consultarea a fost una benefică pentru toate părțile, iar sumele aprobate,  au fost cele convenite cu primarii.
În ceea ce privește punctul 2 de pe ordinea de zi, primarii din județul Hunedoara au convenit ca sumele destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale să revină în totalitate Consiliului Județean Hunedoara. Este știut faptul că județul Hunedoara  are cea mai lungă rețea de drumuri județene din țară, iar pe multe sectoare,  încă nu s-au făcut modernizări.
În anul 2023, Consiliul Județean va avea la dispoziție aproximativ  32 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor curente de întreținere, dar și pentru asfaltarea ori pietruirea unor tronsoane de drumuri județene.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share