La Straja se schiază pe 6 km!!
Chiar dacă nu a nins, cei care administrează domeniul schiabil din Straja au pus în funcțiune încă de la începutului lui decembrie, anul trecut, tunurile de zăpadă. S-au făcut eforturi susținute în acest sens, iar investițiile făcute și-au spus cuvântul.
În Straja se poate schia pe aproximativ șase kilometri de pârtie. Și suntem singurii din întreaga țară,  cu o suprafață atât de mare , pe care să poată fi practicate sporturile de iarnă. Tunurile sunt mereu pe poziții și produc zăpadă zi și noapte. Actualmente, sunt deschise pârtiile Constantinescu, deservită de telescaun, Alfa (jumătate Mutu – jumătate Constantinescu), deservită de telescaun cu cupolă, și Platoul Soarelui, deservită de telescaun”, a transmis Emil Părău, cel care administrează parte din domeniul schiabil din Straja.
”Proiectul implementat de Primăria Municipiului Lupeni acum mai bine de 10 ani a dat un mare randament în fiecare an,  dar anul acesta și-a demonstrat eficiența maximă.
.
Proiectul care a dezvoltat Stațiunea Turistică Straja permite turiștilor ca în acest an fără precipitații și cu temperaturi blande, să se poată bucura de sporturile de iarnă. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect care a adus o dezvoltare mare în acest domeniu.
Mulțumim SC Comexim R SRL și SC Vest Weekend SRL pentru gestionarea foarte bună a Domeniului Schiabil Straja” a transmis primarul lupenean, Lucian Resmeriță.
”Indiferent ce scriu unii și alții despre domenii de schi din IT/AU/FRA, se uită uneori niște aspecte foarte importante, în primul rând,  în cât timp s-au dezvoltat respectivele domenii, cu ce costuri și ce aport din partea statului. În privința schiului la Straja, știu și spun atât: este unul dintre puținele locuri din țară în care s-a investit în mod constant, iar prețul eur/km schiat este avantajos. Iar cine spune că dincolo e ieftin… mai întâi să facă un calcul realist; dacă ești începător / intermediar și schiezi sub 50km/zi, vezi un cost final (transport+cazare+mâncare+skipass). Categoric nu se compară lungimea pârtiilor din Alpi (sau numărul acestora) cu nimic din Carpații noștri, însă nici prețul final nu este unul modic. În rest, numai bine ! Și să ningă, că noi apreciem efortul vostru de a face zăpadă” a declarat unul dintre timișorenii ajunși la Straja.
La datorie au fost și sunt și cei de la Salvamont Lupeni, în ultima perioadă având intervenții numeroase, peste 15 în numai o săptămână.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share