Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Primăria Târgoviște, zonă de agrement în Cartierul Mihai Viteazul

Primăria Târgoviște derulează lucrări de regenerare urbană în Cartierul Mihai Viteazul, pe strada Matei Vlădescu.

Pe șantierul viitorului spațiu de agrement, a avut loc astăzi o conferință de presă susținută de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimar Monica Ilie și city manger Gabriel Boriga.

Edilul a precizat că învestiția se va finaliza în luna august și a mai adus în atenție alte proiecte care se află în derulare la nivelul municipiului Târgoviște – infrastructura rutieră, cea educațională și de transport public local.

Daniel Cristian Stan:

”Este vorba de realizarea unui spațiu de fitness și a unui miniteren de baschet. Lucrările au început în luna mai și sperăm că se vor încheia în luna august. Suprafața terenului este de 1000 mp, o investiție care vizează aducerea unor echipamente de fitness și realizarea unui spațiu verde generos pe aproximativ 500 mp. Va fi o zonă foarte frumoasă față de ce era înainte aici, un fost spațiu de joacă pentru copii, dar care nu a mai fost modernizat. 700.000 de lei este  valoarea investiției, din bugetul local iar în viitor se vor face astfel de investiții și în alte puncte din Târgoviște.

În afara acestei investiții, aș mai menționa și faptul că pe zona de infrastructură avem proiecte numeroase cu finanțare europeană.

Oficial Media - Primăria Târgoviște, zonă de agrement în Cartierul Mihai Viteazul
Oficial Media – Primăria Târgoviște, zonă de agrement în Cartierul Mihai Viteazul

Mai avem un proiect important care urmează să ajungă în faza de licitație publică de execuție, pe data de 3 august când vor fi depuse ofertele pentru Cartierul Prepeleac, sper ca până atunci să reușim să semnăm și contractele de finanțare pe ”Anghel Saligny”, să putem să începem procedurile de licitații și pentru unul dintre cele mai mari proiecte de reabilitare a infrastructurii din municipiul Târgoviște, proiect care vizează Bulevardul Independenței, Calea Domnească, străzi din cartierele Microriaon IX, III, IV, V, deci aproximativ 12 km de străzi și trotuare din Târgoviște urmează să fie reabilitate, cu o finanțare de la Guvernul României.

Săptămâna viitoare va fi finalizată proiectarea pentru Calea București, finanțată prin PJDL, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, se va lansa și aici licitația de execuție. Săptămâna aceasta vor începe și lucrările de asfaltare de trotuare, în fața blocurilor H, acolo unde a început proiectul de modernizare a zonei și acolo vom închide lucrările în 30 de zile.

Am reușit să identificăm o finanțare și pentru Școala ”Radu cel Mare”, prin PNRR, peste 8 milioane de lei, un proiect de eficientizare energetică a acestei unități de învățământ, anul acesta vom lansa licitația de execuție, cu siguranță la începutul anului viitor vor începe lucrările de reabilitare și aici.

Oficial Media - Primăria Târgoviște, zonă de agrement în Cartierul Mihai Viteazul
Oficial Media – Primăria Târgoviște, zonă de agrement în Cartierul Mihai Viteazul

Pe POR se va depune un proiect complex de reabilitare, modernizare și extindere la Școala nr. 1 – ”Vasile Cârlova”, pentru ambele corpuri și pentru corpul vechi și pentru cel de la fostul liceu de transporturi auto care este acum în administrarea școlii amintite. Un alt proiect important și pentru Colegiul Economic. Nu s-au putut depune pe alte axe de finanțare pentru că necesitau lucrări de consolidare, așa cum am făcut la Școala nr. 8 -”Mihai Viteazul”, Școala 13 sau Școala „Tudor Vladimirescu” care este în derulare în acest moment.

Pe AFM sau PNRR sunt prinse încă 6 unități de învățământ din municipiul Târgoviște și sper să reușim să închidem seria de investiții de anvergură pe zona educațională.

În perioada următoare vom putea circula și în zona periurbană cu autobuzele electrice nou achiziționate pe proiectul de transport public local, care vin să întregească seria de investiții pe zona aceasta.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin