Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Primarilor, opriți-vă! Cheltuiți pe bâlciuri sătești mai ceva ca la Eurovision

A devenit o modă ca unii primari de sate și ulicioare să se impresioneze cu zeci de miliarde băgate în tarafuri. De parcă Fărâmiță Lambru și Gabi Luncă la boxe le pică greu la stomac. Foarte mulți bani cheltuiți pe bâlciuri sătești!

Cheltuiți pe bâlciuri sătești

Suntem în total acord cu dezvoltarea educației și a culturii, cu exprimarea prin artă, dar trebuie să existe un raport de management pozitiv și în avantajul comunității. Vedem cu uimire cum se investesc sute de mii de euro în evenimente de tot soiul de parcă s-ar fi mutat Carnavalul de la Rio pe ulițele noroioase ale satelor dâmbovițene.

Cheltuiți pe bâlciuri sătești mai ceva ca la Eurovision

Unele comune mai au o mână de oameni care și aceia, din păcate, trăiesc la limita sărăciei. Ca primar dacă licitezi legal o firmă organizatoare de evenimente, greșești cu banii publici, că tu nu faci acolo nici Untold nici Neversea. Am spus ”greșeală”, adică management defectuos pentru că vreau să cred în buna lor credință și în moralitatea multora pe care îi cunosc personal.

Nu ai nevoie de organizator cu mai mulți angajați decât ai tu salariați. Nu ai nevoie să investești cinci miliarde de lei vechi pentru expoziția cu trei țarcuri de porci de carne, nici pentru tejgheaua cu căciuli de astrahan. Când faci asta gândește-te câți copii s-ar îmbrăca și s-ar spăla, câte rechizite le-ai cumpăra.

Sunt familii care nu pot trece o iarnă, care mor de frig în case, care nu au ce pune pe masă. Da, realitatea este una extrem de dură. Și-atunci îmi permit să spun: primarilor, opriți-vă!

Cheltuieli nejustificate și proiecte prost manageriate

Sunt momente în viața unei comunități care trebuie marcate cum se cuvine, care trebuie sărbătorite și este minunată starea de bucurie – oamenii au nevoie și de hrană pentru suflet.

Totul este bine până când raportul dintre banii cheltuiți și nivelul evenimentului este unul inegal. Adică poate nu e cazul să contractezi mai știu eu ce interpret sau taraf pe zeci de mii de euro, când poți să pui în boxe pe Fărâmiță Lambru și pe Gabi Luncă.

Miliarde date pe câteva oițe turcane, vată de zahăr și ciorapi de lână

Zicem și noi că dacă nu ești San Remo sau măcar Cluj-Napoca merge și cu un laptop și o boxă printre oițele turcane și merinos, printre mașinuțe, vată de zahăr, mici și lanțuri.

Regina Maria a fost un înger. ”Da, o inimă poate să fie destul de mare ca să îndure orice durere”

Cheltuiți prea mulți bani în spatele acestor ”evenimente”, domnilor primari, bani pe care-i puteți folosi ca să ajutați comunitatea, vârstnicii, familiile sărace, copiii bolnavi. De fapt aveți prea multe cheltuieli nejustificate și proiecte prost manageriate. Mergem pe prezumția de nevinovăție fiindcă e greu să credem că vreun primar ar ”sifona” banii cetățenilor. Deci vedeți-vă lungul uliței!

Cheltuiți pe bâlciuri sătești

 

Fotocredit: Imagini internet, Zilele Alexandriei /Zilele Bistriței

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share