Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Primii pasi catre o Romanie a lucrului bine facut ~ Romania marinimoasa: gestul impresionant al unor tineri internauti

locuinta-pentru-batran
Interiorul locuintei construite de cativa tineri internauti pentru un batran nevoias dintr-un cartier bucurestean.

Faptele bune nu cer rasplata. In urma cu cateva saptamani, mai multi tineri cu initiativa, impresionati de cazul unui batran care traia de ani buni in conditii inumane, intr-un cartier din Bucuresti, au ales, prin intermediul retelei de socializare facebook sa dea o mana de ajutor.

Astfel ca, timp de doua saptamani, acestia au lucrat la conditionarea si amenajarea unui container pentru ca ‘nea Ion sa aiba un loc primitor si un acoperis bun deasupra capului, acum, in prag de iarna.

Peste 50 de persoane au contribuit cu bani pentru a dota aceasta incapere cu cele necesare unui trai cat mai decent.

Inregistrarea de mai jos arata pasii care au fost facuti de acesti tineri in incercarea lor de a crea un loc mai bun pentru batranul din Rahovei. Acestia vor avea, la final, satisfactia unui lucru bine facut, pentru care nu vor avea alta rasplata decat recunostinta. Recunostinta unui om, care pana mai acum cateva saptamani traia in conditii greu de imaginat, intr-o capitala europeana a contrastelor.

Mai sunt nevoie de fonduri pentru ridicarea unui gard imprejmuitor.

Faptele bune incep sa apara, pasii sunt marunti, dar atat de importanti.

Internetul ajunge astfel sa-si dovedeasca utilitatea si in situatii care nu tin numai de satisfacerea propriilor dorinte, astfel ca devenim din indivizi pasivi, oameni cu simt civic. Sarbatorile de iarna il vor gasi pe nea Ion intr-o „casa” noua, iar pe tinerii care au contribuit la acest proiect ii vor gasi intr-o Romanie mult mai buna.

Oana Stiff

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin