În perioada 10-12 februarie 2025, se desfășoară, în Bucureşti, primul Congres al Asociaţiei Române de Hepatologie Integrată, eveniment organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, cu implicarea Societăţii Studenţilor în Medicină din capitala României. Se atrag astfel medici tineri şi viitori medici către cercetare ştiinţifică în domeniul hepatologiei şi nu numai. Uniţi prin valorile profesiei medicale şi principiile cercetării ştiinţifice, se conturează o manifestare ştiinţifică importantă, de înalt nivel, cu o mare adresabilitate, în beneficiul comunităţii medicale şi al colectivităţii.

Este un tur de forţă în domeniul hepatologiei şi al specialităţilor conexe, care reunește experţi din țară, Republica Moldova, Franţa şi Turcia în sesiuni ştiinţifice pe teme de actualitate.
Membri ai comunităţii medicale, universitare, dar şi reprezentanţi ai factorilor decizionali, vor evidenția importanţa hepatologiei atât ca specialitate medicală cât şi ca domeniu de interes pentru sănătatea publică şi pentru politicile de sănătate publică.
“Hepatologia este un domeniu extins, variat, cu implicaţii profunde în starea de sănătate a individului şi a populaţiei. Un domeniu uneori marginalizat, tratat doar din perspectiva hepatitelor virale ca problemă de sănătate publică. Acum însă este o nevoie stringentă de a aduce la lumină problematica largă a hepatologiei, interacţiunile cu alte patologii, importanţa sindromului metabolic, a obezităţii, a diabetului zaharat (flageluri ale omului modern), în patologia hepatică. Este nevoie de diseminarea informaţiei medicale pe toate căile, de implicarea populaţiei şi a comunităţii medicale, de la centrele primare la cele terţiare, pentru a educa, preveni, diagnostica şi trata o patologie din ce în ce mai frecventă şi mai complexă. E nevoie de cercetare medicală şi promovarea acesteia, având ca scop final creşterea stării de sănătate a individului şi a populaţiei” a transmis preşedintele Asociaţiei Române de Hepatologie Integrată, Prof. Dr. Laura Iliescu.
Printre subiectele abordate în cadrul Congresului se numără steatoza hepatică asociată sindromului metabolic, implicaţiile cardiovasculare ale patologiei hepatice şi utilizarea tratamentelor din alte domenii pentru hepatopatiile cronice.
Contribuţiile aduse de invitaţi de marcă din domeniul endocrinologiei şi cardiologiei vor contura o perspectivă exhaustivă asupra interrelaţilor sistemice ale acestor patologii.
Printre invitați de seamă din țară și străinătate, România este onorată de prezenţa domnilor profesori Patrick Marcellin (Franța) şi Cihan Yurdaydin (Turcia) în sesiunile dedicate hepatitelor virale B şi C, experienţa lor fiind recunoscută la nivel mondial. În cadrul sesiunilor dedicate patologiei neoplazice hepatice, vor fi prezentate actualităţi în tratamentul chirurgical, minim intervenţional şi oncologic.
Profesorul Adrian Hotineanu din Republica Moldova va realiza o trecere în revistă a experienţei la nivel naţional în managementul complex al cancerului hepatic.
Conferenţiarul Mugur Grasu va exemplifica tehnici minim invazive de tratament al tumorilor hepatice, expertiza domniei sale cuprinzând tehnici folosite în premieră în România. În acest context se reiterează importanţa implicării factorilor de decizie în medicină, prin programele naţionale şi programele de formare, care cresc accesibilitatea pacienţilor la tratamente în momente oportune.
Sub îndrumarea domnului Prof.Dr. Adrian Săftoiu şi a Dr. Simona Ioaniţescu, nume marcante în imagistica hepatică, se va organiza sesiunea practică de ecografie cu substanţă de contrast, tehnica modernă, accesibilă şi deosebit de utilă în patologia hepatică.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
5.522 de vehicule prezintă pericol iminent de accident în urma verificărilor realizate de Registrul Auto Român
Cum poți să cumperi titluri de stat online cu dobânzi neimpozabile și avantajoase
Aproape 1000 de localități din 38 de județe din țară vor fi conectate la internet
Donald Trump deportează membrii periculoși ai unor bande în El Salvador. Închisoarea nu permite vizite, educație sau activități recreative. Deținuții nu au voie să iasă în aer liber
Au fost aprobate fondurile pentru biletele de tratament balnear pentru pensionari și asigurați ai sistemului public de pensii
O nouă categorie de pensionari va primi un sprijin financiar de Paște și Crăciun
LIFE STYLE
Relaxarea e mai aproape decât crezi! Cum să îți creezi propriul ritual de relaxare acasă în funcție de personalitatea ta?
Venus retrograd în Berbec, 2 martie-13 aprilie. Dorință de independență și impulsivitate
Bijuterii premium la prețuri accesibile – Stil și eleganță pentru tine
Rochii de primăvară pentru un nou început plin de culoare
Tendințe în încălțăminte: Ce va fi la modă în sezonul următor?
SPIRITUALITATE
Acolo unde sunteți testați, acolo sunt problemele
Atunci când o persoană elimină ura, supărarea și judecata din subconștient, începe să se vindece
Disprețul pentru un alt om reprezintă dorința de a-l ucide, dorință care se transformă într-un program de autodistrugere
Comemorarea a 68 ani de la trecerea în eternitate a marelui sculptor Constantin Brâncuşi la Mănăstirea Lainici
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce reprezintă părțile corpului tău
Premieră în sistemul public de sănătate din România
Curele de slăbire repetate, cea mai sigură cale de a încetini metabolismul
EU4Health trage un semnal de ALARMĂ: nu există încă informații despre program și granturile pentru 2025
Ce să faci dacă ai un atac de panică, simţi frică, agitaţie sau o stare nervoasă
Robert F. Kennedy Jr, noul ministru al Sănătăţii, a declarat război împotriva zahărului și produselor ultra-procesate
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Conacul Mocioni din Foeni, deschis pentru cultură. Investițiile continuă
PE HÂRTIUNIVERSURIE – BOOKFEST TIMIȘOARA 27-30 martie 2025, Centrul Regional de Afaceri (CRAFT
Ce reprezintă părțile corpului tău