16/06/2021

Prinşi de oamenii legii după ce au tăiat ilegal mai mulți molizi în zona Peștera

3

Luni, 01 august a.c., jandarmii montani de la Postul Peștera în cooperare cu Poliția pentru Platoul Montan Bucegi au depistat în zona împădurită din apropierea Mănăstirii Peștera, două persoane care transportau cu un atelaj hipo arbori, se arată în comunicatul de presă din partea Jandarmeriei Dâmbovița.

Oamenii legii au intervenit pentru oprirea acestora, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, au tăiat ilegal din fondul forestier, folosind un ferăstrău de mână mai mulți arbori din specia molid.
Bărbații intenţionau să transporte materialul lemnos cu un atelaj hipo la o stână din Masivul Bucegi pentru a folosi coaja de pe trunchiuri la ambalarea brânzei de burduf.
Totodată, în urma discuțiilor purtate cu un reprezentant al ocolului silvic, a reieșit faptul că aceştia nu dețineau autorizație legală pentru tăiere de arbori.
Jandarmii montani împreună cu poliția au întocmit celor în cauză actele de sesizare, în ceea ce priveşte “tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național”, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.
Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organului silvic pentru stabilirea regimului juridic al acestuia.

5 6

Distribuie acest articol Oficial Media
Share