PRO Romania Dambovita atrage atentia asupra inexistenței unui aparat de testare PCR

Irena Dumitru, purtător de cuvânt PRO România Dâmbovița atrage atentia ca nu a existat preocupare fata de asigurarea conditiilor necesare testarii dambovitenilor. PRO Romania Dambovita solicita de urgenta rezolvarea acestei situatii de maxima importanta pentru damboviteni.”

„Spitalul Județean Dâmbovița nu are  echipament automat integrat de diagnostic rapid prin metoda PCR si teste pentru detectia covid -19, deși s-au făcut numeroase declarații cu privire la existența acestuia, inclusiv de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, cât și de organizația PSD Dâmbovița, prin consilierii județeni ai organizatiei politice  ca au votat achiziționarea unui asemenea aparat. Aceste declaratii au fost facute in luna martie, iar acestea nu s-au concretizat nici pana la finalul lunii iunie.

Se află în cadrul Dispensarului TBC Târgoviște un singur aparat pentru testare, acesta fiind optimizat în acest sens.”

Acest fapt este confirmat chiar de managerul spitalului care menționează că:

  1. „În   momentul   de   față,   la   Spitalul   Județean   de   Urgență   din Târgovişte este în funcțiune un aparat de testare moleculară real-time PCR, la Dispensarul TBC, aparat care a fost optimizat pentrua putea efectua și teste pentru coronavirus.

2. În luna martie, Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte a inițiat prin SICAP o procedură de achiziție „echipament automat integrat de   diagnostic   rapid   prin   metoda   PCR   și   teste   pentru   detecția COVID-19.

În această situație, există douăsoluții de rezolvare, fie așteptăm avizul Ministerului Sănătății din MareaBritanie, fie reziliem contractul încheiat și reluăm procedura de achiziție.”

CITESTE AICI COMUNICATUL DE PRESA AL MANAGERULUI SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA: https://oficialmedia.com/spitalul-judetean-de-urgenta-din-targoviste-efectueaza-teste-pentru-coronavirus-in-sistem-pcr/

„Nici până în acest moment aparatul nu se află în dotarea spitalului, timp în care bolnavii de COVID-19 lansează strigate disperate de ajutor.” a declarat Irena Dumitru.

Mai mulți pacienți au facut apel către organizația PRO România Dâmbovița:

  1. „Cand ne-am plans de situatia noastra ne -au spus sa stam linistiti in salon daca vrem sa ne iasa testele negative, sa nu se mai zbata virusul in noi.  „
  2. „Cand intrebam ce se aude, cum sunt testele, se supara si ne zic sa ii lasam, ce ii intrebam intr-una, de parca le-am da Buna ziua!”
  3. „De o săptămână am soția, fata și un nepot de un an și două luni internați la spitalul Dealul Mare pentru formă ușoară de Covid-19, fiind asimptomatici. De când au fost internați nu le-au luat decât o dată sânge și de atunci nu îi mai vizitează nimeni. Nu le dau medicamente de nici un fel, iar mâncarea este sub orice critică. Ce mai primesc de acasă. Mi-au spus că nu mai rezistă în spital, mai ales copilul, s-a și umplut de bube, de nespălat, că nu au baie. Ce îl mai spală într-o chiuvetă.”

„Este de amintit faptul ca durata de spitalizare a unui bolnav cu COVID-19 se stabileste in functie de rezultatul a doua teste, care trebuiesc sa fie negative. Psihicul oamenilor care se afla intr-o perioada mai mare de spitalizare este la pamant.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share