03/12/2020

Pro România pentru un Sfântu Gheorghe al tuturor!!

În mod normal, mă feresc să vorbesc despre anumite subiecte. Nu vorbesc despre fotbal pentru că nu mă pricep. Nu vorbesc despre rețete pentru că este deja un subiect fumat. Nu vorbesc despre religie și credință pentru este ceva mult prea personal și intim. Nu vorbesc despre politică pentru că trezește prea multe patimi și riști să pierzi niște prieteni.

Nevoia de schimbare implică decizii radicale

Ultimele luni m-au convins că a băga capul în nisip ca struțul nu este o soluție pentru cineva care vorbește despre nevoia de schimbare.
Prin urmare am ridicat o mănușă și nu numai că am acceptat să vorbesc dar m-am și implicat…în politică.
Politica nu are ce căuta în școală, dar având în vedere că are un cuvânt greu de spus în viața școlii, poate că a venit timpul să fie făcută de alți oameni decât cei de până acum.

Nevoia de educație…

Educația este, în orice societate, o prioritate. În unele este prioritatea nr.1.
A venit timpul ca educația să fie prioritatea nr.1 și la noi. Și să fie abordată și tratată ca atare, indiferent că vorbim despre infrastructura, mijloace materiale sau umane. Faptul că în această situație specială guvernul pasează responsabilitatea pe umerii autorităților locale mi-au întărit convingerea că este timpul ca reprezentanții corpului profesoral să vorbească.
Numai ei știu care sunt nevoile sistemului, numai ei înțeleg complexitatea procesului educațional, numai ele pot găsi soluții la problemele din învățământ.
Acest oraș din inima României, Sf.Gheorghe, capitala județului în formă de inimă, Covasna, are dreptul de a fi unul prosper, în care toți cetățenii să se simtă acasă și din care să nu mai vrea să plece. Sau dacă pleacă, să se întoarcă, să îl facă și mai frumos și mai prosper.

Pro România pentru un Sfântu Gheorghe al tuturor!!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share