Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PRO ROMÂNIA promotorul reformei și unității STÂNGII

Pro România își propune să fie promotorul reformei și unității stângii moderne și europene în perioada 2020-2024

Anul politic 2019 se încheie la fel ca anul 2009, pe fondul unor grave erori și a unei strategii falimentare a conducerii PSD avem o dominație incontestabilă a forțelor politice de dreapta care dețin, în acest moment, atât funcția de președinte, cât și aceea de prim-ministru. La fel ca în 2010, România se pregătește de o gravă criză economică și socială, iar guvernul de dreapta nu este capabil să ofere soluțiile competente și profesioniste necesare. Prețul va fi plătit, din nou, de oamenii care trăiesc în România și de firmele românești. Avem nevoie de o reformă profundă și fără compromisuri a stângii, care să îi dea șansa de a se reafirma ca opoziție și alternativa serioasă, capabilă să îi apere pe oamenii obișnuiți de efectele crizei și ale proastei guvernări. PRO România își propune să fie promotorul reformei și unității stângii moderne și pro-europene în perioada 2020-2024.
PRO România anunță completarea Biroului Executiv (BEx) cu patru membri, respectiv: europarlamentarul Corina Crețu, senatorul Adrian Țuțuianu, și deputații Gabriela Podașcă și Cătălin Nechifor. BEx este forul statutar care gestionează zilnic activitatea politică și organizatorică a partidului. Prima decizie a noului Birou Executiv privește demararea procesului de organizare a alegerilor interne pentru conducerea organizațiilor județene, municipale și locale. Tot cu această ocazie au fost stabilite și criteriile de selecție a candidaților pentru alegerea autorităților administrației publice locale din 2020. În plus, Biroul Executiv a decis convocarea principalului for deliberativ al partidului. Astfel, pe 8 februarie 2020 va avea loc Convenția Națională PRO România, eveniment strategic la care se vor dezbate și stabili principalele direcții politice pentru următoarele două competiții electorale. Cu această ocazie, liderul PRO România, Victor Ponta, va prezenta  și  Manifestul Politic 2020-2024.

Rezultatele obținute de partide la alegerile europarlamentare și prezidențiale au confirmat, din păcate, opinia fondatorilor PRO România, care au acuzat gravele greșeli politice ale echipei Dragnea – Dăncilă. Abordarea anti-europeană și promovarea oamenilor și a discursului tip PRM 2000 au dus la rezultate identice. PRO România se adreseaza tuturor alegătorilor de centru stânga care au votat în 2014 (peste 5,2 milioane de români) și este dispus să colaboreze cu forțele politice social-democrate pentru consolidarea unei opoziții constructive, una care să apere cu adevărat interesele românilor. Acceptarea greșelilor strategice, pasul în spate pe care trebuie să îl facă liderii care au dus Stânga la dezastrul de azi, un nou mod de înțelegere și adaptare la profundele schimbări din societatea românească (inclusiv din Diaspora) și reforma internă reprezintă condițiile esențiale pe care trebuie să le respecte toți cei care vor alege să contribuie, alături de noi, la reconstrucția stângii românești.

” Trebuie să ne asumăm rezultatul alegerilor. Așa cum a precizat și președintele partidului, Victor Ponta, ne dorim să reconstruim Stânga românescă, cu noi direcții și proiecte care să vină în sprijinul alegătorului, cetățeanului, în sprijinul adminsitrațiilor locale pentru dezvoltarea tuturor localităților țării. Trebuie să promovăm valorile incontestabile ale neamului rmânesc, să inițiem proiecte are să fie duse în fața europarlamentarilor noștri pentru obținerea finanțărilor europene, să adoptăm legile importante care zac de an buni în sertare. Suntem deschiși colaborării cu toate partidele politice,  care reprezintă intersele românilor. Avem în față un nou început și cred că, alături de colegii mei de partid, ne vom ocupa îndeaproape de pregătirea alegerilor de anul viitor, locale și parlamentare, mă bucur că la nivelul Văii Jiului s-au constituit cu succes organizațiile locale cu oameni de valoare, care vor avea un program comun și inedit dezvoltării acestei zone.

                   

1 Decembrie este, cu siguranţă, ziua în care ne simţim cu toţii că suntem români, ziua în care sentimentul de ”acasă” ne readuce în perioada copilăriei, cu poveştile nemuritoare de la gura sobei, cu eroi adevăraţi care săvârşeau acte de vitejie, cu mâncarea bunicii gătită la plită şi delicioasa plăcintă din cuptor, care ne aduna întreaga familie la masă.  Fraţi români, oriunde v-aţi afla, acasă-i România! Acasă-i unde spui ”bună ziua” şi ”mulţumesc”! Sunt sigur că fiecare dintre noi a avut un bunic, un tată, sau un unchi care a luptat pe front, care a ştiut cu adevărat ce-i greul şi pentru care strigarea patriei la oaste a fost datoria supremă, iar dragostea de ţară o egală pe cea pentru Dumnezeu.

Ziua Marii Uniri Naţionale a Românilor din 1 Decembrie 1918 adună laolaltă toate idealurile românilor, înfăptuirile pline de măreţie şi calităţile nobilului nostru popor român, trezind în inimile celor ce simt, gândesc şi grăiesc româneşte, unicul sentiment de patriotism!

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

LA MUŢI ANI ROMÂNILOR DE PRETUDINDENI !

Sorin Marica

Deputat PRO ROMÂNIA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share