Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pro și contra plitei încorporabile

Plitele încorporabile devin din ce în ce mai populare în bucătăriile moderne și înlocuiesc treptat plita convențională independentă.

plite

Alegerea unei plite încorporabile în locul uneia convenționale devine, pentru mulți, nu numai un moft pentru obținerea unui aspect modern al bucătăriei, ci chiar o necesitate, mai ales pentru cei care nu au suficient spațiu în bucătărie. Iar acest lucru se aplică pentru numeroase electrocasnice pe care le folosesc astăzi cu toții pentru a-și ușura munca în gospodărie. Așadar, iată câteva dintre avantajele și dezavantajele alegerii unei plite încorporabile în locul uneia tradiționale.

O plită încorporabilă implică o racordare ascunsă, ceea ce conferă bucătăriei un aspect inedit, total compact și ordonat. O astfel de plită este potrivită pentru realizarea unei bucătării compacte și este utilă pentru spațiile mici, deoarece nu este voluminoase. Mai mult decât atât, acestea sunt dotate cu funcția de aprindere electrică, chiar dacă plita este pe gaz, ceea ce te scapă de grija de a avea tot timpul la îndemână o sursă de foc.

Un alt mare avantaj al acestora este faptul că se găsesc în numeroase dimensiuni și variante, cu accesorii și funcții diverse. Plitele încorporabile sunt disponibile în diferite dimensiuni variind între 2 și 5 arzătoare și în finisaje precum sticlă, ceramică și oțel inoxidabil. Suprafața plitei încorporabile este rezistentă la zgârieturi, pete și la temperaturi ridicate. Aceste plite sunt disponibile atât în ​​varianta cu gaz, cât și în varianta electrică.

O plită încorporabilă poate fi prevăzută cu sistem de control cu ​​flacără redusă și multi-flacără, având arzătoare cu inel dublu sau triplu și flacără mare. Poți alege dintr-o gamă largă de funcții avansate, cum ar fi alarmele și oprirea automată după ce mâncarea este gătită. Majoritatea plitelor încorporabile sunt echipate cu un dispozitiv de detectare a flăcării (FFD) care întrerupe alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge și previne astfel pierderile de gaz.

Unul dintre dezavantajele unei plite incorporabile este faptul că poziția sa nu poate fi schimbată, deoarece pentru instalarea acesteia este nevoie de tăierea blatului de bucătărie. Poziția fixă a acesteia este un dezavantaj și în cazul în care au loc incidente neprevăzute. De exemplu, dacă are loc o pierdere de gaz sau dacă vreunul dintre ochiuri nu mai funcționează, pentru reparație este nevoie de dezasamblarea acesteia de pe blatul de bucătărie, ceea ce nu este în unele situații, în funcție de sistemul de prindere, foarte ușor. De asemenea, acestea au prețuri puțin mai ridicate decât cele convenționale independente.

Din motive de siguranță, copiii trebuie ținuți departe de plita încorporabilă, deoarece arzătoarele sunt la același nivel cu blatul și în felul acesta sunt mai la îndemâna copiilor. Un blat independent este relativ mai sigur, deoarece este la un nivel mai înalt și nu poate fi accesat cu ușurință de către copii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share