Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Programări online pașapoarte, un nou serviciu electronic disponibil prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro

Programarea online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a fost integrată în hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. Platforma poate fi accesată începând de luni, 20 martie.
Noutatea adusă de platformă este creșterea intervalului de programare, care acum este cuprins între ziua curentă și următoarele 90 de zile calendaristice. În acest mod, interfața oferă soluții atât cetățenilor presați de timp, cât și celor care pot ajunge mult mai târziu, dar vor să își rezerve prezența dinainte. Noua aplicație este intuitivă, mai prietenoasă cu utilizatorii care nu sunt familiarizați cu mediul online și permite introducerea în siguranță a datelor de identificare.
În afară de programarea online pentru eliberarea pașaportului, hub-ul oferă acum posibilitatea eliberării online a certificatului de cazier judiciar și avize pentru documentații de urbanism, amenajare a teritoriului dar și obținerea autorizațiilor de construire/desființare. Acest portal va include mai multe servicii, în viitorul apropiat.
Proiectele de digitalizare a serviciilor publice sunt o prioritate pentru miniștrii PNL. Această transformare radicală a procedurilor administrative este un pas înainte, care va aduce accesibilitatea și eficiența în relația cetățeanului cu statul.
Comunicat de presă Direcția Generală de Pașapoarte:

Programări online pașapoarte, un nou serviciu electronic disponibil prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro

În contextul demersurilor privind digitalizarea serviciilor prestate pentru cetățenii români, începând de astăzi, 20 martie 2023, serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

Pornind de la nevoia de gestionare eficientă a fluxurilor de cetățeni care se prezintă la structurile de pașapoarte, noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetățenii vor avea
la dispoziție posibilitatea realizării unei programări în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real. Noua platformă beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase și facile și permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare (în cazul unui aflux mare de solicitanți), asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal.

În vederea obținerii unei programări, cetățenii sunt îndrumați să urmeze următorii pași:

Pentru completarea formularului de programare, după alegerea județului, respectiv selectarea Locației în care se dorește depunerea cererii de pașaport, se va bifa opțiunea pașaport.
În câmpul „Numărul de persoane programate” se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare.
Se va alege data și ora la care se dorește programarea, apoi se vor completa câmpurile:
Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, Număr de telefon (opțional), iar în câmpurile Persoane suplimentare se vor menționa Numele, Prenumele și CNP-ul fiecărei Persoane suplimentare.
Butonul „Salvează” se activează după ce este exprimat consimțământul expres cu privire la Politica de protecție a datelor cu caracter personal.
Finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului Salvează. Un mesaj se va transmite la adresa de e-mail indicată prin care se confirmă programarea.
Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

În cazul în care cetățeanul nu se mai poate prezenta la data și ora programată, recomandăm folosirea link-ului Anulează programare din e-mailul de confirmare.
Pentru anularea unei programări efectuate înainte de data de 20.03.2023 este necesară accesarea modulului VERIFICĂ PROGRAMARE introducând adresa de email utilizată la efectuarea programării. Un nou mesaj va fi transmis către adresa de email respectivă de unde se va putea anula programarea.

Atragem atenția asupra faptului că programarea este gratuită și netransmisibilă.

Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.
Totodată precizăm că, de la operaționalizarea noului serviciu până la ora 12:00, au fost efectuate peste 5.500 de programări, din care 176 au fost efectuate astăzi pentru ziua în curs.

Aplicația web, prin care se livrează acest serviciu public electronic, va fi constant îmbunătățită, astfel încât experiența cetățenilor să fie cât mai plăcută, aceștia să poată interacționa cât mai ușor cu structurile MAI și să beneficieze de servicii personalizate.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share