Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

La CRESC PETROȘANI s-a realizat o CONSTELAȚIE FAMILIALĂ

”La  Centrul de Învățare CRESC al Universității din Petroșani am învățat împreună cu studenții o nouă artă de a fi în harta constelațiilor familiale a lui Bert Hellinger, teorie care ilustrează ideea că acțiunile strămoșilor noștri influențează ființarea noastră individuală și colectivă, sau că arborele nostru genealogic are o semnificație aparte în înțelegerea suferințelor, durerilor, traumelor transmise inter-generațional și a modului prin care procesul de vindecare implică conștientizarea rădăcinilor durerii, iertarea, asumarea suferinței și acceptarea acesteia pentru a putea purifica rănile trecutului în crearea unui spațiu al vindecării personale, familiale și colective”, a ținut să transmită prof. univ. dr.  habil. Felicia Andrioni.
Ați participat vreodată la o Constelaţie Familială?
Este o metodă elaborată de către Bert Hellinger în urmă cu treizeci de ani și adoptată apoi de numeroase şcoli de psihoterapie. Curios e că această metodă are o soră geamănă, inventată cam în aceeaşi perioadă de către Alexandro Jodorowsky (potrivit biologului Rupert Sheldrake, ideile pot ţâşni în mod spontan în mai multe spirite deodată!) Principiul este simplu. Când îţi vine rândul, alegi mai multe persoane în grup (este o terapie grupală), astfel încât să fie reprezentat fiecare dintre membrii familiei tale (sau ai companiei în care lucrezi, sau ai comunităţii în care trăieşti, în funcţie de locul unde a apărut problema pentru care te afli acolo). Fără a-i spune nimic despre tine, îl aşezi pe fiecare,  aşa cum doreşti, în picioare, cu braţele pe lângă corp, în cercul format de către participanţi.
În cadrul evenimentului participanții au putut vedea un mic  film intitulat ” ARTA DE A FI” al cărui protagonist este LAVINIA BÂRLOGEANU profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie din Bucureşti,  specializată în antropologie culturală şi  cercetătoare în domeniul arhetipologiei jungiene. S-a format în psihologia transpersonală şi a studiat îndeaproape şamanismul.
”OAMENII NU SUNT GATA SĂ IERTE. INCONȘTIENTUL ESTE SPAȚKIUL SPRITULUI. INFORMAȚIILE VIN ÎNSPRE NOI DIN INCONȘTIENT. CONSTELAȚIA ESTE O PROIECȚIE DIN INCONȘTIENT, UN ARHETIP ȘI ORICE GRUP ESTE O CONSTELAȚIE. NU PUTEM OCOLI SUFERINȚA ȘI PSIHICUL  NU POATE ELABORA CONFLICTUL”.… pornind de la aceste teorii participanții, au inițiat dezbateri interesante și a fost   construită în premieră “Constelația CRESC”,  prin intermediul filelor vieții acestora, după ce au fost identificate și apreciate titlurile cărților vieții fiecăruia.
 Iar vernisajul fotografic ce a avut ca tematică ” Ferestre spre lumina vindecării” a completat prin ipostazele artistic ilustrate de Sorin Oprea,  informațiile angrenate în periplul original al tematicii evenimentului.
Workshopul derulat a fost organizat în parteneriat cu CNASR Hunedoara și cu Casa de Cultură a Studenților Petroșani, în cadrul Zilelor Asistenței Sociale din România. 
Și de curând, la Ateneul Român s-a desfășurat Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, acolo unde,  Alexandru Kelemen a fost premiat  cu o ”DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ” pentru implementarea cu succes a proiectului KANDILA, alături de colegii săi.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share