Programul „masă caldă în școli” va fi extins. Încă 100 de școli sunt prinse în program

450 de școli ar putea să organizeze programul „Masa cadă” în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Proiectul citat modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 105/2022.

Schimbări preconizate:

În anul şcolar 2022 – 2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Deoarece prin excedentul financiar se poate asigura suportul alimentar pentru încă 100 de unități de învățământ preuniversitar, este necesară majorarea numărului de unități de învățământ beneficiare de la 350 la 450 de unități, ceea ce ar corespunde unei măsuri suplimentare de sprijin pentru preșcolarii și elevii aflați în situația riscului de abandon școlar.

În prezent, în județul Dâmbovița, elevii din șase școli primesc o masă caldă. Cele șase unități de învățământ sunt:

-COMUNA DRAGOMIREȘTI ȘCOALA GIMNAZIALĂ DRAGOMIREȘTI -717 elevi

– COMUNA DĂRMĂNEȘTI -ȘCOALA GIMNAZIALĂ DĂRMĂNEȘTI -457 elevi

– COMUNA GLODENI -ȘCOALA GIMNAZIALĂ „BUICĂ IONESCU” -320 elevi

-COMUNA GURA ȘUȚII -Școala Gimnazială Gura Șuții -430 elevi

– COMUNA MĂNEȘTI -Școala Gimnazială Mănești -420 elevi

– COMUNA LUCIENI- Școala Gimnazială Lucieni- 210 elevi, scrie mediafluxdb.ro.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share