Crezi că ești un om liber sau controlat de alți oameni? Citește, vezi video, apoi lasă răspunsul tău în articol. - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Crezi că ești un om liber sau controlat de alți oameni? Citește, vezi video, apoi lasă răspunsul tău în articol.

Zâmbim sau plângem, suntem in ascendență sau în declin, avem idei proprii sau ne supunem ideilor altora ca și cum ar fi ale noastre. Uneori este de ajuns ca nouă oameni să spună că bradul de-alături este o salcie, pentru ca al zecelea, auzindu-i, să declare la rându-i în fața celorlalți: ”da, este o salcie, normal!” Tu crezi că ești un om liber?
Crezi că ești un om liber
Morala ca temelie a dezvoltarii individului a avut dintotdeauna un rol involutiv. Omul a devenit un bonsai care a crescut controlat si în captivitate. Morala din filozofia acceptată la scară largă este bazată pe idei teologice și/sau politice, iar acestea din urma s-au dovedit a fi încatușări ale libertății. Între politici și religii nu sunt diferențe de fond ci numai de formă. Credințele politice si ideile religioase au manipulat si exploatat de-a lungul timpului evoluția naturală a celei mai inteligente ființe.
Cât si unde au folosit aceste influențe? Moralei, ca fundament manipulator ii datorăm existenta noastră. Morala impusă și indusă a înlesnit traiul de zi cu zi. Omul ca ființă antisocială nu poate supraviețui în libertate – cu mici excepții. Dar cât si ce ne foloseste din morala politică și până unde poate merge controlul libertății celei mai inteligente ființe nascută antisocială?

Crezi că ești un om liber?

Spun născută ”antisocială” pentru că de obicei ”social” se confundă cu ”oportun”. Omul nu ar fi social dacă viața în libertate, dincolo de oportunism, i-ar fi în siguranță. Eliberarea de crezuri exterioare, de idei -de orice gen ar fi acestea, politice sau religioase- te duce în afara mulțimii.
În afara mulțimii înseamnă a fi potrivnic celorlalți, a nu avea acces la elementele necesare vieții. Mulțimea te pedepsește și te marginalizează. Plaut spunea că “Lupus est homo homini, non homo”.

Citește și: În cine putem să mai credem?

Întrebarea este dacă te simți un bonsai care crește controlat și captiv, dacă te lași manipulat, sau ești un brad semeț care își susține punctul de vedere chiar dacă asta presupune să fii bătut de vânt de ploi și de ninsori. Dacă îți impui punctul de vedere atunci când o sută de oameni te contrazic, sau ești de acord cu ei doar pentru a nu părea nebun sau a fi exclus din turmă.

Iată un video cât se poate de reprezentativ și așteptăm părerea dumneavoastră în comentarii!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share