Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Proiect legislativ privind anularea amenzilor date pe durata stării de urgență

Oana Vladuca, deputat PRO România aduce în atenția publică că tot senatul a adoptat ieri o propunere legislativă inițiată de PRO ROMÂNIA, ALDE și UDMR pentru anularea amenzilor aplicate pe durata stării de urgență

“Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului referitoare la amenzile care s-au dat în perioada stării de urgență. Asta înseamnă că aceia care au primit amenzi și le vor contesta în instanță au toate șansele să scape de ele, dar că acestea nu se vor șterge de la sine.

Avem un număr de peste 300.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 600 milioane lei (120 milioane euro). E un record de noaptea minții, care a plasat România pe primul loc în Uniunea Europeană.

Mai departe, suntem în situația în care cei peste 300.000 de români care au fost amendați se pot adresa instanțelor de judecată pentru anularea amenzilor. Vă închipuiți ce ar însemna 300.000 de dosare pe rolul instanțelor? Blocarea totală a sistemului de justiție.”

Oana Vladuca sustine că propunerea legislativă vine să salveze această situație incredibilă pe care au provocat-o „apostolii” amenzilor fără discernământ, domnnii Orban și Vela:

  • procesele verbale de contravenție emise pe durrata stării de urgenţă se declară nule.
  • amenzile care au fost achitate, total sau în parte, se restituie la cerere acestora.

 

“ATENȚIE: Nu se anulează amenzile date pentru încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu şi carantină, precum şi cele aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Proiectul merge spre aprobare la Camera Deputaților, care este for decizional.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">