Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Proiectele Pro România pentru Târgoviște – Cosmin Bozieru, candidat la functia de primar

Cosmin Bozieru, candidat la functia de primar al municipiului Târgoviște din partea Pro România Dâmbovița, prezintă proiectele din programul pentru dezvoltarea economico-social-culturală a orașului.

Acesta este structurat pe șapte capitole.

Administrație eficientă:

 1. Elaborarea unei noi strategii de dezvoltare locală care să seteze pașii pentru următoarele proiecte majore.
 2. Realizarea unui plan urbanistic general complet digitalizat, document normativ care să asigure dezvoltarea armonioasă a municipiului Târgoviște în următorii 10 ani.
 3. Dezvoltarea unui sistem informatic integrat ca parte componentă a planului urbanistic general pentru digitalizarea tuturor proceselor în cadrul administrației locale.
 4. Înființarea unui departament de asistență și consultanță pentru elaborarea de proiecte realizate prin accesarea de fonduri europene pentru tineri si mediul de afaceri.
 5. Înființares unui consiliu al seniorilor care să funcționeze ca un organism consultativ pe ânga aparatul de specialitate al Primărului cu referire la proiectele de dezvoltare a județului și a municipiului Târgoviște.

Educație și Cultură:

 1. Digitalizarea sistemului de învățământ prin asigurarea de către administrația locală a tutror echipamentelor necesare pentru toți elevii din municipiu: tablete, laptopuri pentru profesori.
 2. Crearea unor platforme e-learning, biblioteci virtuale, etc.
 3. Sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor la Campusul Universității Vlahia prin crearea unor noi spații de învățământ, a bibliotecii universitare, căminelor studențesti, a bazelor sportive și amenajarea modernă a parcului cu suprafață de 11 hectare.
 4. Crearea infrastructurii educaționale pentru organizarea de programe after school în fiecare școală din municipiul Târgoviște.
 5. Stimularea prin parteneriate publice private a implicarii mediului de afaceri local în organizarea practicii de specialitate a elevilor și studenților.
 6. Adaptarea ofertei educaționale în licee si univeristate la nivelul fortei de muncă.
 7. Acordarea de burse de merit pentru elevii cu rezultate foarte bune la invatatura  si de burse sociale pentru elevii din medii defavorizate.
 8. Construirea unei gradinite cu program prelungit in zona strazii Ilie Florescu prin grupul de acțiune locală.
 9. Construirea unei creșe în zona menționată mai sus prin grupul de acțiune locală.
 10. Înființarea unui colegiu militar tehnic pentru reluarea unei tradiții educaționale a târgoviștei .
 11. Amenajarea modernă a biblioteci municipale pentru copii, fond de carte atractiv si actualizat, centru multimedia, spatii pentru lecturi publice.
 12. Finalizarea proiectului de reabilitare,modernizare si finalizare si extindere a creșei nr.8 .
 13. Asigurarea transportului gratuit pentru elevii din Municipiul Târgoviște.
 14. Înființarea unui centru cultural municipal.
 15.     Preluarea in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita prin expropiere, in interes public a Casei de Cultura a Sindicatului.
 16. Infiintarea Muzeului Traditiilor Militare in cladirea in care a functionat fosta Scoala de Cavaleri.

Sport :

 1. Vom face demersuri pentru atragerea partenerilor privati in scopul asigurarii bugetului necesar echipei de fotbal Chindia Targoviste.
 2. Infiintarea Academiei de Fotbal Chindia prin preluarea bazei sportive de la OMV Petrom.
 3. Construirea unui centru modern de antrenament si alte facilitati pentru juniorii si copii clubului Chindia in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita.
 4. Echilibrarea si distribuirea bugetului clubului sportiv municipal in mod echitabil catre toate sporturile reprezentate.

 

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița; CMF 21200010

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin