Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

USR PLUS la Consiliul Județean Dâmbovița: 10 obiective propuse

Cele 10 obiective ale candidaților alianței USR PLUS la Consiliul Județean Dâmbovița:
1. Dâmbovițaa gricultorilor – Gestionarea eficientă a potențialului agricol prin organizarea de piețe zonale pentru vânzarea en-gros, prin construirea de depozite pentru legume, fructe și cereale, prin sprijinirea fermierilor în formarea asociaților agricole, pentru eficientizarea accesării fondurilor europene și prin facilitarea înregistrării și promovării mărcilor locale și ecologice.
2. Dâmbovița Europeană – Sprijin în accesarea fondurilor europene prin înființarea unui birou de consultanță gratuită, pentru antreprenorii dâmbovițeni. Organizarea de caravane cu specialiști, care să desfășoare campanii de informare și consiliere în absorbția eficientă de fonduri structurale și de coeziune.
3. Dămbovița prosperă – Promovarea și sprijinirea antreprenoriatului și a mediului de afaceri dâmbovițean prin dezvoltarea parcurilor industriale și atragerea de noi investitori.
4. Dâmbovița transparentă – Reformarea administrației publice locale prin transparentizarea și eficientizarea cheltuielilor din bani publici, prin digitalizare, prin organizarea concursurilor corecte pentru ocuparea funcțiilor publice și prin depolitizarea tuturor instituțiilor.
5. Dâmbovița educată – Sprijinirea primăriilor pentru inființarea de creșe, grădinițe și școli cu program prelungit, modernizarea școlilor și liceelor existente (ateliere și laboratoare performante, grupuri sanitare moderne), dezvoltarea școlilor de meserii și înființarea de centre de cercetare.
6. Dâmbovița ecologică – Investiții în energie verde și colectarea selectivă a deșeurilor prin dezvoltarea centrelor de colectare selectivă și construirea unui centru județean de colectare și reciclare. Obținerea de gaz metan din deșeuri ecologice. Înființarea unui serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase reciclabile și ecologizarea apelor din bazinul hidrografic județean.
7. Dâmbovița sănătoasă – Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și asigurarea serviciilor medicale moderne și accesibile tuturor dâmbovițenilor, construirea unui spital de pediatrie și înființarea de noi policlinici, organizarea campaniilor de prevenție în școli și grădinițe și oferirea de facilități pentru medicii rezidenți.
8. Dâmbovița conectată rutier – Modernizarea drumurilor județene prin reabilitarea tronsoanelor deteriorate, lărgirea la 4 benzi, extinderea rețelei existente, construirea de alei pietonale și piste de biciclete, și asigurarea iluminatului public județean.
9. Dâmbovița turistică – Valorificarea potențialului turistic prin parteneriate public-private pentru dezvoltarea stațiunii Padina-Peștera. Promovarea turismului cultural, baleno-climateric, sportiv și agro-turistic.
10. Dâmbovița pentru sport – Dezvoltarea unei strategii județene pentru practicarea sportului de masă și de performanță, prin programe de susținere a sportivilor cu rezultate la nivel național și internațional și prin organizarea de competiții sportive.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">