17/10/2021

Proiectul ”Capitala Daciei -Muzeu viu al patrimoniului cultural european ” într-o nouă etapă

Proiectul ”Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului cultural european”, finanțat prin programul Ro-Cultura a parcurs o primă etapă importantă.
 Asocierea formată din Institutul Național al Patrimoniului  SC Profesional Construct Proiectare SRL București și Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan” București a depus la Consiliul Județean documentațiile premergătoare finalizării proiectului tehnic.
Este vorba despre Documentația tehnică necesară obținerii Autorizației de Construire (DTAC) și Documentația Tehnică pentru Organizarea Execuției (DTOE) necesară organizării de șantier. În perioada următoare, Consiliul Județean Hunedoara va face demersurile necesare în vederea obținerii avizului de mediu.
 Etapa a II-a a contractului pentru Serviciile de proiectare și asistență tehnică încheiat cu asocierea formată din Institutul Național al Patrimoniului (INP), SC Profesional Construct Proiectare SRL București și Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan” București cuprinde elaborarea Proiectului Tehnic, inclusiv a caietelor de sarcini și a detaliilor de execuție, finalizarea acestora fiind estimată pentru 31 decembrie 2021.
Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 prin Programul RO-Cultura. Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect este de 𝟏.𝟖𝟗𝟕.𝟑𝟖𝟒,𝟐𝟑 𝐞𝐮𝐫𝐨, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Hunedoara în valoare de 𝟖𝟒𝟖.𝟖𝟔𝟓,𝟗𝟐 𝐞𝐮𝐫𝐨. Durată totală a proiectului este de 42 de luni.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share