Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Promovarea României este una dintre activitățile importante ale unui europarlamentar

Izvorâte din experienţă şi înţelepciune de viaţă, din bucurie şi din durere, din năzuinţele şi dorurile românului, din setea de linişte sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură şi tradiţiile populare, creează punţi de legătură între generaţii. Tradiţiile, obiceiurile, portul popular şi folclorul sunt comori inestimabile care definesc un popor, făcându-l unic, statornic, nemuritor.
Deși când spunem tradiții, ne gândim la lucruri ce se făceau odinioară, sunt locuri în România unde se păstrează încă vii tradițiile, meșteșugurile, folclorul, costumul popular  românesc și toate obiceiurile ce erau atât de obișnuite traiului zilnic și, care,  astăzi trebuie considerate adevărate comori ale istoriei noastreIar atunci,  când încă există oameni devotați păstrării acestor tradiții și obiceiuri, putem să spunem că suntem, încă, un popor salvat.
Promovarea României este una dintre activitățile importante ale unui europarlamentar, spune eurodeputatul PUSL Maria Grapini, care a vorbit despre câteva dintre inițiativele sale pentru a promova cultura și tradițiile românești la nivel european.
„Una dintre activitățile europarlamentarilor este promovarea României. În mandatul trecut, înaintea pandemiei, am făcut de la parade de modă, până la expoziții cu meșteșugari, cu tablouri. Am avut ambiția ca sălile Consiliului European și ai reprezentanței României să fie cu lucrări de artă românești. Pe banii mei am dus lucrările acolo, am plătit asigurările, iar bucuriile mele au fost enorme,  când i-am văzut pe artiști cu lacrimi în ochi. Dar, acest lucru trebuie să îl multiplicăm, de 30 de ori”, a spus Maria Grapini.
Europarlamentarul Maria Grapini este cea care a inițiat, la nivel național, instituirea Zilei costumului popular românesc, ce se sărbătorește în cea de-a doua duminică a lunii mai. Evenimentul din acest an,  s-a ținut la Giroc, în prezența unor înalți oaspeți și a fost susținut de Mitropolia Banatului,de  Înalt Preasfințitul Ioan Selăjean,  doamnele de la AFAR, etc.
”Vreau să amintesc că eu atunci când îmbrac tradiționala ie românească parcă capăt altă stare. Sunt mai plină de energie și mai puternică. Mă simt foarte bine, sunt fericită. Nu știu care e legătura. Poate crucile încrustate pe aceste costume populare românești îmi dau energie. În a doua duminica din luna mai, sărbătorim Ziua Costumului Tradițional din România, conform legii votate în 2015. Sunt bucuroasă că am avut această inițiativă în 2014. De atunci,  în fiecare an, îmbrac cu mândrie costumul popular și organizez acțiuni dedicate portului popular ” a conchis europarlamentarul umanist. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share