Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PROMOVAREA turistica a bisericilor medievale de secol XVI din TARGOVISTE

DSCN7821”PROMOVAREA TURISTICA A BISERICILOR MEDIEVALE SEC. XVI DIN TARGOVISTE” este proiectul ale carui rezultate au fost astazi diseminate in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste.

Obiectivul general al proiectului consta in promovarea turistica a monumentelor istorice de interese national Bisericile Medievale sec. XVI din Targoviste, prin crearea unui brand turistic national, care va contribui la valorificarea potentialului cultural-istoric, la imbunatatirea imaginii localitatii, regiunii si a Romaniei si la stimularea cresterii economice a Municipiului Targoviste prin turism.

Perioada de implementare a proiectului este 11.02.2012- 10.06.2015, astfel ca tot astazi a avut loc si expozitia cu acelasi nume in holul teatrului Tony Bulandra. Expozitia se poate vizita pana pe 24 februarie.

Bisericile propuse spre studiu in acest proiect, sunt: Biserica Sfantul Nicolae Andronesti, Biserica Alba, Mitropolia Targoviste, Biserica Medievala Sfantul Gheorghe.DSCN7808

Programul prin care este finantat : Programul Operational Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritara 5, Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul de intervenie 5.3- Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, Operatiuna: Dezvoltarea si consolidarea turismului ntern prin sprijinirea promovari produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice.

Beneficiarul proiectului: UNITATEA -ADMINISTRATIV TERITORIALA MUNICIPIUL TARGOVISTE, str. Revolutiei nr. 1-3

Valoarea finantarii nerambursabile este de 878.974,00 lei din care din fondul European de Dezvoltare Regionala 589.772,50 de lei si de la Bugetul National 90.200,50 de lei.

Obiectivele specifice constau in extinderea sezonului turistic pe tot timpul anului, crearea conditiilor pentru practicarea mai multor forme de turism (turism cultural, turism ecumenic, turism festivalier, etc.), cresterea numarului de turisti.DSCN7814

Initiatorii acestui proiect sutin: consideram ca promovarea turistica a Bisericilor Medievale de sec. XVI din Targoviste, va avea n impact national contribuind la dezvoltarea turismului intern, deoarece pe harta turistica a Romaniei vor fi inscrise noi obiective ca destinatii turistice, mai ales in ceea ce priveste  turismul cultural si ecumenic.

DATE DE CONTACT:

Ing. Dragos Folea- Manager de proiect, telefon: 0245 630 022, e-mail: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin