Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PREMIERELE Teatrului Municipal TONY BULANDRA pentru primul trimestru 2015

DSCN7818Astazi in cadrul unei conferinte de presa, echipa manageriala a Teatrului Municipal Tony Bulandra, ne-a prezentat programul pentru urmatoarea perioada.

Astfel, Tony Bulandra ne pregateste un numar impresionant de spectacole noi pentru publicul targovistean. Preconizam ca intreg anul 2015 va fi plin de evenimente teatrale deosebite, iar echipa teatrului lucreaza intr-un ritm accelerat. Au avut loc deja doua premiere in luna ianuarie- spectacolul Balcanicele in regia lui Alexander Hausvater, la Sala Mare si spectacolul Stofa de star in regia lui Mircea Laslo, la Sala Studio. A fost doar inceputul.

Iata ce oferta are pentru noi Teatrul Tony Bulandra in urmatorele luni:

Premiera 27 februarie 2015, ora 19:00 Sala Mare

”Inventatorul iubirii” in regia lui Horatiu Mihaiu

Bazat pe textele literare si pe povestea aproape incredibila a ultimilor ani din viata lui gherasim Luca, unul din cei mai importanti creatori din avangarda romana, acest spectacol aduce la Targoviste un concept vizual si coregrafic indedit. Teatrul Tony Bulandra si-a construit reoutatia nationala si internationala in mare parte pe sectacole vizuale si de miscare prmeiate ( ”Visele calataorilor de pe Titanic, ”Brancusi”, ”Bacantele”), iar Inventatorul Iubirii va face in sfarsit legatura cu aceasta mostenire spectacologica formidabila.

 

Premiera 14 martie 2015, ora 19:00, Sala Studio

”Cutia Pandorei” in regia Cristinei Maria Chirila

Continuand programul de montari bazate pe texte contemporane la Sala Studio a Teatrului, Cristina Maria Chirila propune un text maghiar, scris de Katalyn Turoczi, autoare a peste treizeci de piese de teatru traduse si montate in Ungaria, Cehia si Franta. ”Cutia Pandorei” este o comedie neagra construita in jurul istoricului familiei celor doua personaje, un istoric tumultos, plin de tensiuni, intrigi si invidie. Pretextul perpetuarii acestui conflict este simplu: o presupusa comoara- averea familiei, ascunsa de generatii, pe care cei doi protagonisti ai piesei incearca sa o gaseasca. Insa dincolo de comicul textului si al situatiilor, ”Cutia Pandorei” e povestea a doi oameni alienati, marcati de acelasi semn al abandonului, aflati in cautarea unei mantuiri.

 

Premiera, aprilie 2015, Sala Mare

Satiericon in regia lui Horatiu Mihaiu

Daca ”Inventatorul Iubirii” este un joc subtil intre cuvnt si miscare bazat pe experimentele vital-literare ale lui Gherasim Luca, ”Satiericon” este un concept nou, de o finete deosebita, apropiind doua personalitati istorice cu totul singulare. Prima dintre ele si autorul fragmentelor de text folosite in spectacol, este Petronius, ”arbiter elegantiae” la curtea lui Nero, autorul lucrarii ”Satyricon”- una din cele mai apreciate si studiate cart ale antichitatii, tocmai fiindca este o modernitate uluitoare. Cealalta personalitate in jurul caruia este construit acest spectacol este compozitorul francez erik Satie, un om cu o gandire muzicala aflata cu cel putin cinci decenii inaintea contempornailor sai, sursa de inspiratie principala a unor nume mult mai cunoscute, ca de pilda Debussy sau Ravel, un excentric si un avangardist autentic. ”Satiericon” promite a fi un spectacol de neuitat, impletind muzica, imaginea si cuvantul intr-o structura teatrala halucinanta.

 

Premiera luna aprilie 2015, Sala Mare

Antigona in regia lui Sorin Militaru

Textul lui Sofocle este considerat de multi critici si oameni de teatru, inclusiv de filosoful german Hegel, tragedia antica perfecta, ilustrand cel mai bine principiile de constructie ale situatiei tragice si prezentand personaje de o forta coplesitoare. Regizorul Sorin Militaru este cunoscut pentru spectacole puternice, memorabile, ca de pilda, ”Sefele”, pe textul lui Werner Schwab, unul din marile specatcole ale teatrului romanesc din ultimii zece ani.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share