30/10/2020

PSD cheamă cetățenii să semneze ”Pactul Național pentru bunăstarea românilor”

PSD cheamă cetăţenii să semneze “Pactul pentru bunăstarea românilor”, pe care premierul Viorica Dăncilă l-a propus partidelor şi pe care social-democraţii îl transformă în petiţie (www.pactul.ro)

Președintele interimar PSD Dâmbovița, deputat Carmen Holban a făcut astăzi un apel către toți cetățenii, indiferent de culoarea politică, să semneze acest pact pentru bunăstarea românilor.

În această perioadă, membrii și simpatizanții PSD, desfășoară o campanie de strângere de semnături pentru susținerea Pactului Național pentru bunăstarea românilor. Liderul PSD spune că semnătura fiecărui român reprezintă un parteneriat cu Guvernul pentru continuarea măsurilor de creștere a nivelului de trai.

Luptăm alături de cetățeni pentru garantarea creșterii de pensii și salarii, prevăzute de lege pentru anii următori. Trebuie să înlăturăm teama oamenilor că o schimbare a guvernării va însemna tăieri de pensii și salarii și revenirea politicilor de austeritate, anunțate deja de opoziție. PNL, PMP și USR nu vor să continue majorările de venituri și nu vor să mențină taxele la un nivel scăzut.

Viorica Dăncilă a propus acest pact tuturor partidelor parlamentare. Scopul este că indiferent de cine va guverna țara, românii să aibă o garanție certă că nu le vor fi tăiate pensiile și salariile, și nu le vor crește taxele. Partidele de dreapta au refuzat semnarea pactului pentru români, unii au găsit scuze, alții explicații. Iar alții doar au vrut să negocieze bunăstarea românilor. Cei care nu semnează pactul, nu vor să continue creșterile de pensii și salarii prevăzute în lege, nu vor să mențină impozitele mici pentru antreprenori și sprjinirea  tinerilor de a-și începe o afacere.” a declarat Carmen Holban, președinte interimar PSD Dâmbovița.

Imagini din conferința de presă:

Textul integral al Pactului pentru bunăstarea românilor:

”Dragi români,
Stimați cetățeni ai acestei țări,

Am văzut cu toții în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Majoritatea se schimbă de la zi la zi, în funcție de cum se schimbă și contextul politic. Am văzut inițiative politicianiste a căror completare și îmbunătățire în interesul românilor au fost refuzate. Am văzut târguieli politice și tot felul de idei și de apeluri cu obiective electorale. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic. Se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor.

Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Nicio inițiativă nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi.

Dragi români,

Eu astăzi propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții.

La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15 la sută și a crescut pensia minimă garantată. Toate aceste realizări se datorează unei guvernări care a pus în centrul său creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Există bani pentru a continua și extinde aceste măsuri, iar România se află în plin proces de dezvoltare și consolidare economică. Toate aceste lucruri bune pentru români s-au dovedit a nu fi pe placul partidelor și politicienilor care, în prag de alegeri prezidențiale, au ales calea electorală și au decis să blocheze România, fie de la Palatul Cotroceni, fie de la Palatul Parlamentului.

Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea unui pact politic:

Pactul pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare. Bunăstarea socială e cel mai simplu și clar obiectiv în jurul căruia se pot aduna partidele din România.

Și vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Este un pact concret, patriotic și non-ideologic, deschis tuturor partidelor care vor să-și arate buna-credință, responsabilitatea pentru cetățenii acestei țări și curajul unui angajament scris că nu vor tăia din nou de la oameni.

Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați.

Viorica Dăncilă
Prim-ministrul României
Președinte PSD”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share