Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PSD Dâmbovița – campanie haotică, strategie idioată

PSD Dâmbovița înregistrează un scor rușinos pentru un partid popular, pentru o grupare de stânga. Dar așa cum o spune și dex-ul ca să fii ”popular” trebuie să ai lideri consacrați în mentalul colectiv al propriului electorat.

Mesaj vizual valabil acum o sută de ani, despre o bunică de treabă care croșetează mileuri.

După exilarea lui Adrian Țuțuianu organizația de la Dâmbovița a rămas fără busolă și implicit fără o strategie coerentă. Era normal să se producă haos în teritoriu câtă vreme s-a venit cu figuri necunoscute de șefi care băteau cu pumnul în masă. Șefi și șefuți veniți la Dâmbovița să-i conducă pe cei care au tras căruța 20 de ani. În orice manual de management ești avertizat cât de important este cine conduce afacerea, compania sau organizația.

„Ce nu te învață la școala de afaceri e că cea mai importantă decizie pe care o iei este pe cine să pui manager. Când numești pe cineva nepotrivit, nimic nu repară asta, nici compensațiile bănești, nimic“  Jim Cliffton, CEO Gallup.

PSD Dâmbovița – strategie idioată

Cu atitudinea dragnistă de ”Nimic ești tu”, social-democrații dâmbovițeni au pierdut participarea propriului colectiv ideologic, au pierdut, de asemenea, băile de mulțime, venind cu figuri nepopulare, lipsite de empatie și verb. Dar cea mai mare gafă au ”reușit-o” rupând relația cu presa locală. Absența conferințelor, evenimentele politice desfășurate cu ușile închise au constituit de-a dreptul o strategie idioată.

Puterea vine din mass-media, imaginea tot de acolo. PSD a fost părăsit de electorat pentru că numărul adresanților s-a micșorat considerabil, în primul rând din faptul că media are acces la o audienţă mult mai numeroasă decât o poate face oricare alt spaţiu public (bâlciul, cafeneaua, stadionul, pieţele etc.).

Deși unii social democrați au uzat de conturile facebook pentru a transmite mesaje către simpatizanți, acestea nu au avut niciun efect, ba din contră, mesajul nefiind susținut de un grup media, a fost sancționat ca pueril sau chiar fals.

Un alt mesaj de campanie valabil acum o sută de ani. O imagine care s-ar traduce astfel: ”aceștia suntem noi, ȘI VREM SĂ CONDUCEM ȚARA”. Cu inimă sau fără tot o strategie idioată rămâne….

Dacă ai presă nu înseamnă neapărat că ai tot, dar dacă nu o ai, atunci sigur nu ai nimic

Sociologia comunicării ne învață că mentalul colectiv este racordat la ”a patra putere în stat” și asta se datorează faptului că cititorul uzează de mass-media ca de o sită care cerne realitatea de fals. Presa este considerată că nu preia aceste mesaje aşa cum au chef guvernanţii, parlamentarii, sau alţii care le produc. Media le filtrează, le evaluează, le selectează, le ierarhizează şi, nu în ultimul rand, le sancţionează.

Despre adevărul din acest raționament nu este locul de dezbatere aici și acum, însă e cert un lucru: dacă ai presă nu înseamnă neapărat că ai tot, dar dacă nu o ai, atunci sigur nu ai nimic.

Relația cu presa după modelul Țuțuianu

PNL și PRO ROMÂNIA au păstrat relația cu presa, fie Virgil Guran sau -mai des- Aurelian Cotinescu, iar de cealaltă parte Adrian Țuțuianu, săptămânal au avut mesajele transmise de către mass-media, de către acest FILTRU pe care societatea civilă îl acceptă ca incontestabil. Rezultatele organizațiilor s-au văzut clar în procentele pentru Iohannis și cele pentru Diaconu.

De fapt PNL ”a furat” modelul Țuțuianu și i-a ieșit de minune. Căci să ne reamintim că senatorul de Dâmbovița, atât ca președinte al PSD cât și ca președinte al CJ Dâmbovița, convoca presa la fiecare acțiune politică și/sau administrativă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share