22/10/2020

TOP 7 lucruri pe care NU știai că trebuie să le verifici înainte de a cumpăra o mașină second hand

Oamenii achiziționează o mașină uzată dintr-un motiv foarte evident: este mai ieftină decât una nouă. Oricine are un buget restrâns își dorește să economisească cât se poate de mult, acolo și atunci când este posibil. Mașinile uzate nu sunt neapărat vehicule de proastă calitate. Multe dintre ele au motoare durabile, care sunt la fel de bune ca cele de la mașinile noi. 

Înainte să cumperi o mașină second hand, trebuie să știi următoarele lucruri pentru a lua cea mai bună decizie:

  1. Determină bugetul maxim. Înainte de a începe să vânezi mașini la mâna a doua, ar trebui să te decizi cât de mult ești dispus să cheltuiești pe mașină. Asigură-te că bugetul acoperă și câteva accesorii, cum ar fi piesele suplimentare sau orice eventuală inspecție la un service auto din București sau din provincie, prin care să te asiguri că totul e în regulă.
  1. Testează întotdeauna mașina. Trebuie să petreci ceva timp la volanul mașinii pe care te gândești să o cumperi. Acest lucru îți va permite să ai o idee despre modul în care răspunde automobilul la comenzi. Solicită un test drive care să includă autostrada, o stradă laterală și zonele în care vor fi necesare viraje, dacă este posibil.
  1. Ia în considerare cele mai potrivite mașini pentru tine. Poate că tu vrei o mașină sport cu aspect modern, dar familia ta ar putea avea nevoie de un SUV. Mașina uzuală pe care o cumperi trebuie să fie cea care se potrivește cel mai bine stilului și nevoilor tale.
  1. Examinează raportul istoric al vehiculului. Mașina uzată are o poveste în spate, care nu poate fi ignorată. Este posibil să existe dovezi ale unor avarii interne grave ale vehiculului incluse în raport. 
  1. Solicită o inspecție pre-achiziție. Lăsă un mecanic instruit să arunce o privire asupra mașinii înainte de efectuarea achiziției. Asta nu înseamnă că vânzătorul încearcă să-ți transmită în mod deliberat o mașină stricată; este posibil ca acesta să nu știe despre unele probleme. Inspecția poate descoperi unele defecțiuni ascunse.
  1. Aruncă o privire la recenzii. Există numeroase site-uri web legate de automobile care au recenzii pentru diferite modele, inclusiv asupra unor mașini second-hand. Îți va prinde bine să verifici aceste opinii și să îți ajustezi așteptările față de autovehiculul pe care îl vei cumpăra.
  1. Negociază. Prețul propus nu trebuie să fie costul final. Vânzătorul auto ar trebui să fie dispus să negocieze puțin. 

În concluzie, o mașină uzată este un vehicul accesibil din punct de vedere economic, care poate asigura transportul de care ai nevoie pentru a ajunge la serviciu sau pentru a pleca în vacanță. Este foarte important să știi cum să alegi o mașină second-hand, fiind nevoie de o atenție foarte mare asupra tuturor detaliilor. Cu cât se potrivește mai mult nevoilor tale, cu atât o vei folosi mai mult. Vânătoarea pentru mașini la mâna a doua ar trebui să manifeste aceeași cantitate de răbdare și precauție pe care o exerciți atunci când te uiți la un model nou. Prudența pe care o arăți își va avea beneficiile mai târziu. Ține cont de sfaturile de mai sus și vei reuși să obții un automobil care este potrivit pentru tine și care îți servește nevoile!

 

Sursă foto: pinterest.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share