30/07/2021

PSD Dâmbovița, schimbări în cadrul organizației și mesaje către competitorii politici

Conferință de presă PSD Dâmbovița, 1 iulie 2021

Corneliu Ștefan, președinte al organizației și președinte al CJ Dâmbovița:

”Astăzi a avut loc un Birou Permanent Județean în care am avut foarte multe subiecte, probleme de organizare internă și am analizat situația alegerilor din data de 27 iunie din cele două localități, Cojasca și Braniștea.

În urma alegerilor parțiale de la Consiliul local Cojasca (PSD a obținut 6 mandate) și de la Braniștea (PSD a pierdut alegerile pentru funcția de primar), PSD a primit un semnal de alarmă, dar nu este un capăt de țară, așa cum anumiți lideri politici au ieșit triumfători în urma acestor alegeri. Vreau să le transmit foarte clar, PSD Dâmbovița este cea mai puternică organizație din județ, este mai unită ca niciodată, și nu uitați că pe 27 septembrie 2020, 6 decembrie 2020, am câștigat 63 de primari din județul Dâmbovița, 5 mandate de parlamentari din 10, iar organizarea pe care o avem și astăzi și o vom avea și în 2024, cu siguranța va fi mult mai puternică. Apel către cele două partide (Pro România și PNL), noi cei care am câștigat anul trecut, nu putem lua sfaturi de la unii care au pierdut. Luăm sfaturi de la unii care au câștigat. Din tribună toată lumea dă gol, dar din teren este puțin mai greu.

În urma ședinței de birou județean, am luat câteva măsuri împreună cu colegii noștri, iar pentru cele două localități, am stabilit ca Organizația PSD Cojasca să fie condusă de Ungureanu Gheorghe Cristinel, consilier local PSD, iar la Braniștea, interimar, organizația va fi condusă de Stan Adrian, in prezent viceprimar la Braniștea. În toamnă vor fi și alegeri în aceste organizații.

SITUAȚIA DECONTĂRILOR PNDL

Cei care conduc astăzi Guvernul României, mai exact PNL, care se arată veseli și triumfători în Dâmbovița, au uitat să le spună dâmbovițenilor, că cel mai mare program de dezvoltare locală, PNDL, inventat de PSD în 2012, riscă să fie blocat. Pentru prima dată, Guvernul României a trimis o adresă către toate primăriile, prin care s-a spus foarte clar că vor sista, sau au tăiat deja, plățile pentru lucrările în derulare. Doar la nivelul județului Dâmbovița, din cele 422 de proiecte finanțate prin PNDL, azi avem 125 de proiecte oprite de Guvernul PNL.

La nivelul CJ Dâmbovița avem 39 de proiecte, iar ca valoare avem un rest de decontat de 36 de milioane de lei. Azi am discutat cu primarii și constructorii, pe lucrările în asociere între CJ și primării. Toți primarii au spus că nu au resursele necesare să continue aceste lucrări, și ar fi fost de bun simț din partea liderilor PNL să vină să spună ce soluții au pentru a închide aceste lucrări. Sper să nu avem nefericitul moment din 2008, 2009, când prin OUG 7, au început peste 1000 de proiecte la nivelul României și majoritatea au fost abandonate, mai grav astăzi avem multe lucrări in conservare.”

Daniel Cristian Stan, secretar executiv PSD Dâmbovița și primar al municipiului Târgoviște:

”Legat de alegerile de la Cojasca și Braniștea, reprezintă un eșec pentru organizația PSD Dâmbovița, alegerile au fost pierdute în niște conjuncturi speciale. Dacă analizăm cele două UAT-uri din punct de vedere electoral, și în perioada pre alegerilor, a fost o situație deosebită. Atitudinea triumfalistă a PNL nu reprezintă sub nicio formă o fotografie a situației politico-electorale de la nivel județean. Să nu se îmbete cu apă rece, a fost un foc de paie, care se va stinge, iar la următoarele alegeri, PSD va câștiga alegerile din Dâmbovița. PSD a înregistrat două înfrângeri, ni le asumăm, mergem mai departe, dar a face din asta o imagine a ce înseamnă echilibrul de la nivelul politic din Dâmbovița, nu mi se pare ok, este un tupeu mult prea mare pentru cei din PNL. Și noi suntem afectați de PNDL, Creșa 2 se află în modernizare pe acest program.

COS TÂRGOVIȘTE A INTRAT ÎN FALIMET

Referitor la COS Târgoviște, au găsit țapul ispășitor, dar este Guvernul lor, condus de ei, nu este vina PSD. PNL a promis că va gasi o soluție, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Știam că este o perdea de fum cu iz electoral, COS a intrat in faliment, iar dacă decizia rămâne definitivă, marcăm un moment negru pentru Târgoviște, dar și pentru metalurgia românească.

Următoarea etapă va fi vânzarea la bucată, pentru a se realiza creanțele creditorilor și veți vedea că nici măcar Ministerul Finanțelor nu va reuși să-și încaseze creanța fără a mai discuta pe celelalte categorii de creditori. Acolo este o zonă industrială, cine vrea să-i dea o altă destinație, e bine să țină cont și de Primăria Târgoviște, pentru că nu vom permite altceva în acea zonă. Este un mesaj pentru cei care pot achiziționa activele de la COS pentru a face activitate industrială și a realiza locuri de muncă. Este o zonă industrială, niciodată nu voi promova un plan urbanistic zonal care să schimbe din punct de vedere urbanistic, reglementarea din zona respectivă.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share