Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pe plajă, pe iarbă sau la sală, fotbalul rămâne sportul rege. Află cum îți alegi echipamentul

Fotbalul este un sport palpitant, nu degeaba a fost numit sportul rege. Cu toții am ”bătut mingea” în fața blocului, în curtea școlii sau chiar pe terenuri oficiale. Pe plajă, pe iarbă, la sală sau pe gazon sintetic, fotbalul se practică de la cele mai fragede vârste. Chiar și aceia care nu pornesc pe drumul performanței de club, păstrează pasiunea pentru a-l practica în timpul liber, în competiții de cartier, de școală, sau pur și simplu de agrement, în vacanțe și concedii.

 

Fiecare moment este plin de emoții și, de asemenea, riscant. Dacă nu sunteți bine protejat cu echipament de siguranță, puteți ajunge să vă răniți. În plus, este posibil să nu aveți rezultate de top din cauza lipsei echipamentului tehnic.

Geanta cu echipament de fotbal este de fapt un fel de bolid de Formula 1. Câteva secrete pentru a vă impresiona prietenii, pentru a da un randament maxim sau a face performanță, valabile atât pentru amatori cât și pentru profesioniști:

Tricoul

Nu puteți începe un antrenament sau un meci fără un tricou de calitate. Deoarece fotbalul este un joc de contact fizic, aveți nevoie de protecție completă. Jucătorii cu protecție inadecvată sunt mai vulnerabili la accidentare, în timp ce jucătorii cu protecție adecvată sunt în siguranță și pot juca mai bine. De asemenea, materialul tehnic, ajută sportivul la efort păstrând o temperatură optimă și o aerisire eficientă atunci când solicitarea este foarte mare.

Ghetele de fotbal

Jucătorii de fotbal poartă crampoane tiempo nu numai pentru a-i salva de la alunecarea periculoasă, ci și pentru a avea o aderență mai bună la sol, stabilitate și viteză. Crampoanele vă mențin picioarele confortabile în timp ce jucați, deoarece există o căptușeală moale în interiorul lor. În plus, la profesioniști se specifică faptul că fiecare jucător trebuie să poarte crampoane de fotbal, deci sunt indispensabile.  O pereche de ghete nike  este cea mai bună alegere, fiind recunoscute pentru echiibrul la sol și pentru confortul pe care îl oferă piciorului.

Tibierele – apărători

La fel ca alte echipamente de fotbal, apărătoarea pentru tibie joacă un rol vital pe teren. Deoarece fotbalul este un joc exigent fizic, există frecvente abordări și impacturi în rândul jucătorilor. Picioarele și tibia, în general, au o predispoziție la accidentări fapt pentru care se recomandă o protecție adecvată.

Pentru a regla apărătoarele pentru tibie există curele de fixare. Unele tibiere vin cu suport de gleznă pentru a rămâne stabile în zona piciorului. Protecțiile pentru tibie sunt de diferite tipuri și dimensiuni.

Mingea de fotbal

Dacă sunteți hotărât în ceea ce privește jocul de fotbal, ar trebui să cumpărați o minge de fotbal doar pentru dumneavoastră. Da, puteți practica acest sport dacă sunteți membru al unui club. Dar după aceea mingea personală vă va ajuta să vă continuați antrenamentul atunci când sunteți departe de teren.

Mingile de fotbal sunt, de asemenea, de diferite dimensiuni și sunt construite din materiale diferite. În funcție de nevoile și vârsta dumneavoastră, o puteți găsi pe cea mai potrivită.

Geanta pentru echipament

O geantă de fotbal cu multe buzunare cu fermoar vă va permite să organizați echipamentul necesar. Nu uitați că trebuie să purtați tot echipamentul pe teren, la sală sau la clubul unde vă antrenați. Aducerea tuturor acestor lucruri laolaltă poate fi o sarcină descurajantă, mai ales dacă nu aveți o geantă specială. Există pe piață diferite tipuri de genți și unele cu kit vă permit să vă luați și mingea de fotbal.

Șosetele de fotbal

Sunt necesare șosete de calitate pentru un jucător de fotbal fiindcă trebuie să își adapteze jambierele în interiorul ciorapilor. În plus, jucătorii au nevoie de șosete pentru a se simți confortabil la purtarea crampoanelor și pentru a-și proteja tibia de impactul ridicat cu alți jucători. Nu ar trebui să fie deschise sau albe. Se murdăresc foarte repede după unul sau două meciuri. De asemenea, o pereche de șosete bune nu înseamnă nimic dacă nu ai încălțămintea potrivită.

Mănușile de portar

Dacă vreți să fiți un bun portar, ar trebui să purtați o pereche de mănuși de portar. Vă vor ajuta să țineți mingea strâns și confortabil, să aveți o priză eficientă. O pereche bună de mănuși, mărește aderența palmei unui jucător. Drept urmare, el poate arunca cu precizie mingea. La fel ca alte echipamente de fotbal, trebuie să luați în considerare o pereche de mănuși care să vă vină lejer în jurul mâinilor. Deși antrenorul vă va oferi câteva mănuși, a avea o pereche personală este un beneficiu suplimentar pentru dumneavoastră, pe teren și în afara lui.

Verdictul final

Un fotbalist se simte confortabil dacă are un echipament tehnic de calitate. Performanța bună și păstrarea în siguranță în timp ce jucați fotbal depinde în principal de echipamentul pe care ar trebui să îl folosiți.

Echipamentul pe care un jucător de fotbal îl poartă îl ajută să aibă rezultate de top. Așadar, nu mergeți pe teren fără a purta un echipament profesional.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share