Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PSD: Rezultatele alegerilor locale și europarlamentare în județul Dâmbovița

Astăzi, la sediul PSD Dâmbovița, a avut loc  o conferință de presă în care au fost prezentate rezultatele la alegerile locale și europarlamentare. Astfel, în județul Dâmbovița, PSD a câștigat 65 de primării, PNL 20, AUR o primărie și Alianța Dreapta Unită o primărie. Procentul final se apropie de 60% pentru PSD la nivelul județului la alegerile locale, iar la europarlamentare, alianța PSD-PNL a atins un procent de 64,09%. În Consiliul Județean Dâmbovița PSD va avea un număr de 22 de consilieri, PNL 9 și AUR 3, o creștere cu 30% pentru PSD față de mandatul din 2020, iar în Consiliul Local Municipal, PSD are 14 mandate de consilieri locali, PNL 3 și AUR 2.

Declarații pe larg din conferința de presă:

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și președinte PSD Dâmbovița:

”Așa arată o echipă câștigătoare. Mulțumesc dâmbovițenilor, târgoviștenilor, colegilor, pentru cel mai mare scor al unui partid politic din istoria județului Dâmbovița. Este o victorie categorică, o victorie a dâmbovițenilor, la care au muncit toți colegii din PSD Dâmbovița. Pentru prima dată în istoria județului Dâmbovița, a fost ales un președinte de Consiliu Județean de două ori la rând pe vot uninominal, pentru prima dată un partid politic a avut un scor de aproape 60% la votul politic.

PSD a câștigat în 65 de localități, avem 65 de primari din partea PSD, PNL 20, AUR într-o localitate, Alianța Dreapta Unită într-o localitate și doi primari independenți. La nivelul CJD am avut 134.240 de voturi, mai avem câteva secții care nu s-au închis nici la această oră. Avem cu 31.000 de voturi peste scorul din 2020. Ca procent 58,98%, vom vedea până diseară după finalizarea numărătorilor.

La nivelul președintelui Consililui Județean Dâmbovița, 134.525 de voturi, cu 34.000 de voturi în plus față de 2020. Legat de alegerile europarlamentare, alianța PSD-PNL a avut un scor de 64, 09%, colegii noștri din alianță în coșul general au venit cu mai nimic față de ce a obținut PSD. Vom avea un număr de 30% de mandate în plus față de 2020, PSD  va avea 22 de mandate, PNL 9, AUR 3 mandate. Acesta va fi scorul final dupa numărătoarea finală.”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Mulțumesc târgoviștenilor pentru încrederea acordată. Sunt mândru că am reușit să ne bucurăm de o încredere atât de importantă. Un procent foarte mare ( 80,23%). Lucrul acesta vine după două mandate complete. Oamenii au votat în cunoștință de cauză. PSD are 14 mandate de consilieri locali, PNL 3, AUR 2, este o majoritate de 2/3 a PSD si sunt întrunite toate conditiile pentru a continua parcursul deosebit pe care l-am avut. Un primar nu poate să facă singur mare lucru. Este o onoare și o responsabilitate acest nivel de încredere. Sunt așteptări foarte mari și vom face tot ce depinde de noi. După 10 ani de mandat oamenii au votat în cunoștință de cauză.

Titus Corlățean, senator:

„Este un moment special de bilanț si de satisfacție. Am spus că PSD va obține un scor istoric. Cetățenii au apreciat performanța, suntem în fața unui scor istoric. Este o satisfacție, am susținut cu tot ce am avut, o echipă foarte frumoasă și performantă. Suntem la nivelul scorului politic național, aproape la egaliate de locul 1. Votul politic obținut de Corneliu Ștefan este de 60%, suntem pe locul doi. E un scor absolut meritat. Dâmbovița, Târgoviște, PSD Târgoviște, este campioana României. Suntem peste nivelul tuturor municipiilor. Performanța a fost recunoscută de cetățeni. Muncă de 4 ani care a dat rezultate. Ii felicit pe toți colegii, este o performanță absolut meritată.

Am tras 3 concluzii din alegerile din 9 iunie: rezultatul votului la Parlamentul European in diaspora, va fi peste 50%, dupa 99% din voturile exprimate. Alianța PSD-PNL a câștigat diaspora. Un vot extrem de relevant, in Moldova, am avut 55%. Cetățenii au validat proiectul politic de stabilitate pe care PSD l-a promovat împreună cu PNL. Cetățenii au validat performanța politică și PSD ca principal partid politic al României. Tinând cont că  fost o campanie electorală intensă, în principal axată pe alegeriel locale. PSD este motorul principal. Cei din PNL ar trebui să fie extrem de atenți. Suntem deschiși, rolul PSD -ului trebuie să fie recunoscut de partenerii de coaliție. PSD trebuie să dea președintele României. Este un scor extraordinar.„

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share