Pui de urs norocos

Un pui de urs rănit a fost semnalat jandarmilor montani în data de 03 iulie a.c. de către un tânăr turist, iubitor de munte,  în zona Scorota – Câmpul lui Neag.
Patrula de jandarmi montani din cadrul Postului montan Câmpul lui Neag, constatând că puiul de urs este rănit și are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, au depus toate eforturile pentru salvarea acestuia.
Au asigurat zona, au contactat autoritățile locale și județene competente pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun în astfel de situații.
Buna cooperare dintre toți cei implicați, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, DSVSA, Protecția mediului, autorități locale, gestionarului fondului de vânătoare, reprezentanti ai Grădinii Zoologice Hunedoara, a dus la salvarea exemplarului, care în momentul de față se află în îngrijirea Grădinii Zoologice Hunedoara, starea sa de sănătate fiind ameliorată.
Recomandăm cetățenilor să anunțe prin apel la numărul unic de urgență 112 situațiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere și de asemenea, dacă vedeți un urs, nu îi atrageți atenția, nu încercați să îl hrăniți sub nicio formă și, mai mult, nu faceți fotografii selfie cu urșii, oricât de inofensivi ar părea.
Prezența urșilor este tot mai mult semnalată în zona Valea Jiului, prin Ro-alert.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share